Επίσκεψη με έντονο συμβολισμό στο πλωτό γεωτρύπανο Stena Icemax, το οποίο πραγματοποιεί για λογαριασμό της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum τη γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη» στο τεμάχιο 10 πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών, Γιώργος Λακκοτρύπης και Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλίν Ντόχερτι, και ο Αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού Τρίσταν Άσπρεϊ.

Η επίσκεψη αυτή έχει σαφές νόημα να δείξει ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην κυπριακή γεώτρηση παραμένει δυνατή, κόντρα στις αιτιάσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά την επίσκεψη στο πλωτό γεωτρύπανο, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα διάφορα τμήματα και δραστηριότητές του, ενώ οι υπουργοί χαιρέτισαν τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και τεχνικό προσωπικό που διενεργεί τη γεώτρηση.

Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Στέλιος Χειμώνας, ο Γενικός Διευθυντής της Exxon στην Κύπρο, Βαρνάβας Θεοδοσίου, και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων στο Υπουργείο Ενέργειας, Στέλιος Νικολαΐδης.

Η μετάβαση έγινε με το ελικόπτερο που έχει μισθώσει η ExxonMobil.

Υπενθυμίζεται ότι η γεώτρηση άρχισε στις 16 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.