
Ένταση στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με σφυριά και πέτρες άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, καταστήματα τραπεζών και στάσεις λεωφορείων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς νεαροί προκάλεσαν επεισόδια στο πλαίσιο του μαθητικού συλλαλητηρίου.
Με σφυριά και πέτρες άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, καταστήματα τραπεζών και στάσεις λεωφορείων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν νωρίτερα συλλαλητήριο ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».
Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο που ανήρτησε η «Πρωτοβουλία» στο Facebook αναφέρει ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».
Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» τέλος, καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ





