Σαλβίνι: Δε θα υπογράψουμε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση
Η Ιταλία δε θα λάβει μέρος στη διακυβερνητική διάσκεψη στο Μαρακές τον επόμενο μήνα για να εγκρίνει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
Η Ιταλία δε θα λάβει μέρος στη διακυβερνητική διάσκεψη στο Μαρακές τον επόμενο μήνα για να εγκρίνει το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
«Όπως οι Ελβετοί,οι οποίοι προχώρησαν το Παγκόσμιο Σύμφωνο μέχρι χθες και στη συνέχεια δήλωσαν ‘’όλοι σταματάμε’’ έτσι και η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές» διεμήνυσε ο Σαλβίνι στην Κάτω Βουλή.
«Το Κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει το θέμα. Η ιταλική κυβέρνηση θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να αποφασίσει» διευκρίνισε πάντως.
Όπως ανέφερε ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουσέπε Κόντε η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα πριν το Κοινοβούλιο εκφράσει την άποψή του. «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο είναι ένα έγγραφο που θέτει ζητήματα και ερωτήσεις που πολλοί πολίτες έχουν έντονα αισθήματα» σημείωσε ο Κόντε.
«Ως εκ τούτου, θεωρούμε σωστό να θέσουμε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο και να υποβάλουμε οποιαδήποτε τελική απόφαση για το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης, όπως έκανε η Ελβετία» συμπλήρωσε.
Σημειώνεται πάντως ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων μπορεί να περάσει την επίμαχη απόφαση.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.