Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mπαρνιέ για Brexit: Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Mπαρνιέ για Brexit: Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Όλα μπορούν να συμβούν δήλωσε η πρόεδρος της Λιθουανίας

Κάλεσμα «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» απηύθυνε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ προσερχόμενος στη σημερινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«Δουλέψαμε όλον αυτόν τον καιρό για να επιτύχουμε μια συμφωνία για την συντεταγμένη αποχώρηση του ΗΒ. Δουλέψαμε μαζί με το ΗΒ και ποτέ κατά του», δήλωσε ο Μ. Μπαρνιέ, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

«Αυτή η συμφωνία είναι το απαραίτητο βήμα για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με το ΗΒ για να χτίσουμε το μέλλον. Παραμένουμε σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι», κατέληξε ο Μ. Μπαρνιέ.

Ο Μπαρνιέ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των «πολύ δύσκολων και περίπλοκων» διαπραγματεύσεων, εργάστηκε «μαζί, ποτέ κατά του Ηνωμένου Βασιλείου». Επίσης, ζήτησε από τον «καθένα στο εξής να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί», ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία Brexit του παραμένει πολύ αβέβαιο.

Πρόεδρος Λιθουανίας: Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποκλείσει διάφορα σενάρια μετά την υπογραφή από τους ηγέτες της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Λιθουανίας, υπογραμμίζοντας ως πιθανή τη διεξαγωγή νέων βρετανικών εκλογών ή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Όλα θα μπορούσαν να συμβούν, τουλάχιστον τέσσερα πιθανά σενάρια μπορεί να εφαρμοστούν, αλλά εναπόκειται στη βρετανική πλευρά να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει», δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, κατά την άφιξή της για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θα μπορούσε να είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα, νέες εκλογές, ένα αίτημα για επαναδιαπραγματεύσεις, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σενάρια, υπολογίζω», είπε η πρόεδρος της Λιθουανίας παρότι δεν δήλωσε δημόσια μια έκβαση στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024