Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστήμονες σπεύδουν στο Πλωμάρι για τις κατολισθήσεις βράχων

Επιστήμονες σπεύδουν στο Πλωμάρι για τις κατολισθήσεις βράχων

Οι βράχοι έπεσαν επάνω σε σπίτια, κτίρια, μηχανάκια κλπ προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, όμως ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό ανθρώπου

Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, αφού λίγο μετά τα μεσάνυχτα κάποιοι βράχοι από τους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης αποκολλήθηκαν και κύλησαν επικίνδυνα προς τα σπίτια τους.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, από τις κατολισθήσεις ήταν εκκωφαντικός και πολλοί από τους κατοίκους του Πλωμαρίου πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

Οι βράχοι έπεσαν επάνω σε σπίτια, κτίρια, μηχανάκια κλπ προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, όμως ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό ανθρώπου.

Στο σημείο των κατολισθήσεων έφτασε από την πρώτη στιγμή ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, ο οποίος από το πρωί σήμερα το πρωί βρίσκεται εκεί με μηχανικούς του Δήμου Λέσβου, οι οποίοι καταγράφουν τις ζημιές.

Κατόπιν αυτών, επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα μεταβαίνει στο Πλωμάρι Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με τη χρήση οργάνων και μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας η επιστημονική ομάδα αναμένεται να αποτιμήσει το φαινόμενο και τα αίτια που το προκάλεσαν και να εκτιμήσει την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024