Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλλιας: Να εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς οι μεταρρυθμίσεις

Κόλλιας: Να εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς οι μεταρρυθμίσεις

Δήλωση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με αφορμή την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού

Να εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς οι απαραίτητες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, ώστε να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία από οποιοδήποτε πιθανό πισωγύρισμα προκύψει σε διεθνές επίπεδο, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 δείχνει ότι απαιτούνται ακόμα πολλά να γίνουν στη χώρα, ώστε αυτή να βγει οριστικά από την κρίση.

Από τη μία πλευρά, η εμπροσθοβαρής εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης θα οδηγήσει σε ανακούφιση συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας επί εννέα χρόνια.

Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν πρέπει οι ελαφρύνσεις αυτές να οδηγήσουν σε προεκλογικές παροχές, οι οποίες θα εκτροχιάσουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Από την άλλη πλευρά, η νέα μείωση των δαπανών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να βγουν τα νούμερα για πλεόνασμα στα πολύ υψηλά επίπεδα του 3,6%, αποτελεί τροχοπέδη στην επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης.

Η αναγνώριση, μέσα στο ίδιο το κείμενο του προϋπολογισμού, ότι η επιβεβαίωση των στόχων αυτών εξαρτάται περισσότερο από την επικράτηση ομαλών συνθηκών στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρώς και τις απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, ώστε να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία από οποιοδήποτε πιθανό πισωγύρισμα προκύψει σε διεθνές επίπεδο, και να διασφαλίσουμε, με αυτό τον τρόπο την ταχύτερη επιστροφή της χώρας μας στις αγορές».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024