Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αναφορά του στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ.Τσίπρα εναντίον των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι μετάφραση παλιότερης ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και λέω παλιότερης καθότι και η Βόρεια Κορέα επέτρεψε το 2010 τα μη κρατικά πανεπιστήμια» σημείωσε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο twitter o κ. Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή υπογράμμισε για το θέμα ότι «ο λόγος που στοχοποιείτε τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι έχετε μία ιδεοληψία στα ιδιωτικά έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων».

Σύνδεση των πανεπιστημίων με την οικονομία, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «θέλουμε κι εμείς. Εσείς όμως θέλετε σύνδεσή τους με την αγορά. Αλλά αν η αγορά ορίζει ποια γνώση είναι χρήσιμη, αυτή γίνεται εμπόρευμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στη ΝΔ ότι με την πολιτική της, θέλει να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χωρίς να θέλει να εξασφαλίσει την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Όπως τόνισε, μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Δείτε το tweet του Σταύρου Θεοδωράκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο