Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τα μη κρατικά ΑΕΙ με αναφορές στον... Κιμ

Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τα μη κρατικά ΑΕΙ με αναφορές στον… Κιμ

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αναφορά του στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αναφορά του στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ.Τσίπρα εναντίον των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι μετάφραση παλιότερης ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και λέω παλιότερης καθότι και η Βόρεια Κορέα επέτρεψε το 2010 τα μη κρατικά πανεπιστήμια» σημείωσε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο twitter o κ. Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή υπογράμμισε για το θέμα ότι «ο λόγος που στοχοποιείτε τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι έχετε μία ιδεοληψία στα ιδιωτικά έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων».

Σύνδεση των πανεπιστημίων με την οικονομία, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «θέλουμε κι εμείς. Εσείς όμως θέλετε σύνδεσή τους με την αγορά. Αλλά αν η αγορά ορίζει ποια γνώση είναι χρήσιμη, αυτή γίνεται εμπόρευμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στη ΝΔ ότι με την πολιτική της, θέλει να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χωρίς να θέλει να εξασφαλίσει την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Όπως τόνισε, μόνη λύση είναι η αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Δείτε το tweet του Σταύρου Θεοδωράκη

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024