Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ζορμπά έστειλε στον Τσακαλώτο κατάλογο μνημείων προς εξαίρεση από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Η Ζορμπά έστειλε στον Τσακαλώτο κατάλογο μνημείων προς εξαίρεση από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τον κατάλογο των ακινήτων που ζητά να εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ και το Υπερταμείο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε στις 22 Νοεμβρίου ότι ολοκλήρωσε τον έλεγχο των ακινήτων αρμοδιότητας που περιλαμβάνονταν στην υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία 10.119 ακίνητα του δημοσίου είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ ΑΕ που ανήκει στο Υπερταμείο.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι στον κατάλογο των προς μεταβίβαση ακινήτων περιλαμβάνονταν και πλήθος μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και είχαν υπάρξει μεγάλες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Μάλιστα κατά της υπουργικής απόφασης έχουν υπάρξει και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αλλά και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τότε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ είχε δηλώσει ότι θα έπαιρνε κάθε μέτρο για να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά και να εξασφαλίσει την εξαίρεση από τη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που ανήκουν στις εξαιρέσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Ταυτοποίηση

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ οι υπηρεσίες του εργάστηκαν πάνω στα στοιχεία που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και προχώρησαν στην «ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης».

Η αναφορά σε εξαίρεση από τη μεταβίβαση όχι μόνο της κυριότητας αλλά και της νομής και της διαχείρισης δεν είναι τυχαία και αποσκοπεί στο να εξασφαλιστεί ότι δεν διεκδικήσει η ΕΤΑΔ τη νομή και διαχείριση των συγκεκριμένων ακινήτων που περιλαμβάνουν πλήθος επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, στα έσοδα από τα εισιτήρια των οποίων το υπουργείο στηρίζει σημαντικό μέρος του έργου που προσφέρει.

Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που καλείται να απαντήσει ως προς το αίτημα εξαίρεσης, που αφορά σημαντικό μέρος των ακινήτων της αρχικής υπουργικής απόφασης, την ίδια ώρα που οι «θεσμοί» έχουν δείξει ιδιαίτερη σπουδή στο να «προικιστεί» το Υπερταμείο με έναν σημαντικό αριθμό ακινήτων προς αξιοποίηση.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024