Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αναταραχή έχει προκύψει στην παράταξη του κ. Μπουτάρη, την Πρωτοβουλία, καθώς άλλα στελέχη θέλουν να τερματιστεί γιατί δεν έχει νόημα χωρίς τον Μπουτάρη, κάποιοι άλλοι όμως θέλουν να υπάρξει νέο πρόσωπο που θα τρέξει την παράταξη αυτή

Και τώρα τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα κόμματα έχουν πάρει φωτιά μετά την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει για τρίτη φορά υποψήφιος για το δήμο της συμπρωτεύουσας, ανοίγοντας το δρόμο σε επίδοξους μνηστήρες να δηλώσουν το επόμενο διάστημα αν ενδιαφέρονται να κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά είχαν δηλώσει ότι θα στηρίξουν μια υποψηφιότητα Μπουτάρη, όμως, δεν ήταν σίγουρο ότι αυτό θα αρκούσε για μια τρίτη θητεία. Αλλωστε, κάποιες φήμες έλεγαν ότι δημοσκοπήσεις που είχε στα χέρια του ο νυν δήμαρχος δεν ήταν τόσο καλές ώστε να πάει σε μια αμφίβολη προεκλογική εκστρατεία.

Μεγάλη αναταραχή έχει προκύψει στην παράταξη του κ. Μπουτάρη, την Πρωτοβουλία, καθώς άλλα στελέχη θέλουν να τερματιστεί γιατί δεν έχει νόημα χωρίς τον Μπουτάρη, κάποιοι άλλοι όμως θέλουν να υπάρξει νέο πρόσωπο που θα τρέξει την παράταξη αυτή.

Χαρακτηριστικά, ο Σπύρος Βούγιας δήλωσε μετά τις ανακοινώσεις Μπουτάρη: «Από την πλευρά μου, ως φόρο τιμής σε μια πολιτική και προσωπική σχέση (με πολλές, είναι αλήθεια, αναταράξεις), οφείλω να υποσχεθώ πως θα συνεχίσω την προσπάθεια για μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη που ξεκινήσαμε μαζί πριν 30 χρόνια με την Ενωση Πολιτών Θεσσαλονίκης. Και πως, με τον στενό μου συνεργάτη Νίκο Νυφούδη και την δημοτική μας παράταξη «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη», θα επιδιώξουμε να αποτελέσουμε συνέχεια αλλά και τομή της «Πρωτοβουλίας», που τάραξε τόσο δημιουργικά τα βαλτωμένα νερά της πόλης».

Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως δήλωση υποψηφιότητας από πλευράς Βούγια ο οποίος θα θελήσει να πάρει τη στήριξη του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Ως αουτσάιντερ από την πλευρά της Πρωτοβουλίας του κ. Μπουτάρη φιγουράρουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στο πρόσωπο της υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία έχει πλέον γίνει γνωστή κι έχει αναφορές στην τοπική κοινωνία.

Στο δε Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζεται κινητικότητα από την ευρωβουλευτίνα Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής έχει ειδοποιηθεί από τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν θα έλεγε «όχι» σε μια υποψηφιότητά της για το δήμο. Δεν αποκλείεται πάντως η κ. Καϊλή να κατέβει στις εθνικές εκλογές και η Χ. Τρικούπη να δώσει στήριξη είτε στο δίδυμο Βούγια – Νυφούδη, είτε σε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Η δε Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξει καθώς κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε ο Κώστας Γκιουλέκας. Εκτός παιχνιδιού φαίνεται να είναι και η βουλευτής Ελενα Ράπτη.

Υπάρχει στα υπόψη το όνομα του πρώην γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη!»

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024