Εφαρμογή για κινητά η οποία θα ενημερώνει τους πρόσφυγες πώς να κινούνται και να ζουν στην Αθήνα δημιούργησε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ισπανικό ίδρυμα.

Η εφαρμογή ενημερώνει τους πρόσφυγες για τον τρόπο ζωής στην Αθήνα, τις δομές στέγασης, τις ΜΚΟ, τα νοσοκομεία, τις πρεσβείες, αλλά και το φαγητό, τη διασκέδαση, τα μέσα μεταφοράς.

«Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους πρόσφυγες προκειμένου να έχουν πρόσβαση, με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο, σε σημαντικές πληροφορίες», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η συντονίστρια του έργου από το ίδρυμα, Έρικα Αμέζκιτα.

«Η ίδια πρόσθεσε ότι «τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που έχουν οι πρόσφυγες στην κατοχή τους, γι’ αυτό και εστιάσαμε στη δημιουργία μιας εφαρμογής απλής στη χρήση της», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στην εφαρμογή τα κείμενα έχουν περιοριστεί κατά το δυνατόν για να μην υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας, ενώ οι απαραίτητες πληροφορίες είναι γραμμένες στα αγγλικά. Η πλοήγηση γίνεται με εικονίδια, πατώντας πάνω στα οποία ο χρήστης μπορεί να μπει στις εσωτερικές σελίδες.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ήδη διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα.