Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά μιας 40άρας (vids)

Τα μυστικά μιας 40άρας (vids)

Ο Kyrie Irving, έδωσε μια απολαυστική παράσταση κόντρα στους Raptors, στο ντέρμπι της Ανατολής ξεδιπλώνοντας το ανεξάντλητο επιθετικό του ρεπερτόριο και οδηγώντας τους Celtics στη νίκη στην παράταση. Ας αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά της 40αρας του «Uncle Drew».

Πριν από λίγες μέρες έλαβε χώρα το πολυαναμενόμενο ντέρμπυ κορυφής της Ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ, ανάμεσα στους Toronto Raptors και τους Boston Celtics. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Οι Κέλτες τελικά κατάφεραν να αναδειχτούν νικητές στην παράταση, αφού βέβαια είχε προηγηθεί το εκπληκτικό show του γνωστού και μη εξαιρετέου Kyrie Irving, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ βάλθηκε να κερδίσει μόνος του τον αγώνα, ξελασπώνοντας ουσιαστικά τους συμπαίκτες του. Η στατιστική του προκαλεί θαυμασμό: 43 πόντοι και 11 assists, κόντρα σε ένα σύλλογο που φημίζεται για τις αμυντικές του επιδόσεις.

Έχουμε ξαναμιλήσει για την σπάνια ικανότητα του Irving σε clutch καταστάσεις. Η εμφάνιση του απέναντι στους Raptors επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τους ισχυρισμούς μας. Ρίξτε μια ματιά στο shot chart του από την τέταρτη περίοδο.

Ολοκληρωτική κυριαρχία. Ο super star της Βοστώνης αποτελεί επίσης έναν από τους καλύτερους finishers της λίγκας κοντά στο καλάθι. Η υψηλή τεχνική και η δημιουργικότητα με την οποία κατορθώνει να ξεγελά τους αντίπαλους αμυντικούς είναι πραγματικά μοναδικές. Αρέσκεται στο να επιδίδεται σε συνεχόμενες προσποιήσεις – οι εφορμήσεις του στο ζωγραφιστό μοιάζουν ώρες ώρες με αληθινές χορευτικές παραστάσεις. Η δεξαμενή των διαφορετικών κινήσεων που διαθέτει φαντάζει ανεξάντλητη – συνηθίζει να ‘’δείχνει’’ την μπάλα στον αμυντικό, προκαλώντας τον έτσι να πηδήξει στον αέρα για κάποια τάπα. Στην συνέχεια – και με τον αντίπαλο του εκτός θέσης – χρησιμοποιεί την στεφάνη (σαν ασπίδα) ή το ταμπλό για να τελειώσει την φάση με ένα εντυπωσιακό lay up.

Η ιστορία επαναλήφθηκε αυτούσια και το βράδυ της Παρασκευής. Ο Kyrie αποφάσισε ότι δεν θα φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι, παίρνοντας κυριολεκτικά φωτιά – προσέξτε πως επιτίθεται κατά μέτωπο στο στήθος δύο και τριών Καναδών, απορροφώντας τις επαφές πριν τελικά σκοράρει. Οι μπασκετμπολίστες του Toronto φαντάζουν ανήμποροι για οποιαδήποτε αντίδραση. Παιχταράς.

Το μενού φυσικά ήταν πλήρες – εκτός από ακροβατικά lay ups περιείχε τρίποντα, post ups και απλή ball screen offense, που συχνά κατέληγε στο αγαπημένο του midrange σουτ. Με ποιον τρόπο άραγε μαρκάρεις αποτελεσματικά, έναν τόσο ταλαντούχο αθλητή; Όταν ο Irving είναι ‘’εκεί’’, τότε μάλλον καμία άμυνα στο κόσμο δεν μπορεί να τον περιορίσει.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024