Μία από τις εκκρεμότητες που θέλει να επιλύσει ο Ν. Βούτσης προτού  ολοκληρώσει τη θητεία του ως Προέδρου της Βουλής, είναι να ρυθμιστεί το ζήτημα των συντάξεων πρώην βουλευτών που έχουν βρεθεί τα χρόνια της κρίσης σε δεινή κατάσταση.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  έχει χαρακτηρίσει «πολύ σοβαρό λάθος» το πώς υπολογίζονται οι συντάξεις τους με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου. Και αυτό διότι εκτός των μειώσεων που υπέστη το σύνολο των συνταξιούχων, οι πρώην βουλευτές υπέστησαν επιπλέον μειώσεις. Πόσους αφορά η υπόθεση αυτή; Περί τους 600 άντρες και γυναίκες που εξομοιώθηκαν με το στάτους των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ενώ έπρεπε να αναγνωριστεί ότι η βουλευτική αποζημίωση αφορά μόνο την περίοδο που ήταν βουλευτές, εκείνοι με τον νόμο Κατρούγκαλου πέρασαν στα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου. Και αντιμετωπίζονται όπως ένας δημόσιος υπάλληλος που προτού συμπληρώσει 35ετία, παραιτείται από το Δημόσιο, π.χ. στη 15ετία, και παίρνει ένα μικρό ποσοστό – «δεν είναι καν δεκαπέντε τριακοστά πέμπτα». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, από αυτό που του αναλογεί από την παρουσία του στο Δημόσιο για δεκαπέντε χρόνια. Ετσι εξομοιώθηκε σαν να ήταν μισθός η βουλευτική αποζημίωση και έπεσε στα όρια της εθνικής σύνταξης.
Υπάρχουν πρώην βουλευτές που δεν έκαναν περιουσία στην πολιτική, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δραματικά προβλήματα ακόμα και για τα φάρμακά τους. Αυτά τα παραδείγματα τα γνωρίζει ο κ. Βούτσης και για αυτό θέλει να επιλυθεί το πρόβλημα, παρά το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρει, καθώς ο κοινωνικός αυτοματισμός ενεργοποιείται αμέσως, όποτε η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τους βουλευτές, νυν και πρώην.

Γράψτε το σχόλιό σας