Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Public Issue: Στο στόχαστρο Συμφωνία Πρεσπών και Αγκυρα (γραφήματα)

Public Issue: Στο στόχαστρο Συμφωνία Πρεσπών και Αγκυρα (γραφήματα)

Την άποψη της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, παρουσιάζει στην έρευνα της για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου η Public Issue

Την άποψη της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, παρουσιάζει στην έρευνα της για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου η Public Issue.

Όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα της έρευνας οι Έλληνες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας – Τουρκίας.

Από το στόχαστρο των πολιτών δεν γλίτωσε ούτε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του να πέφτει, ενώ την ίδια στιγμή αρνητική παραμένει η άποψη και για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «ποια γνώμη έχετε για τη συμφωνία των Πρεσπών» το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει κατά, ενώ το 17% εμφανίζεται υπέρ. Ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά και ένα 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα του κ. Κοτζιά, αυτά εμφανίζεται αρνητική κατά 60% και θετική κατά 32%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ μόλις το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Στο ερώτημα αν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν καλυτερέψει, χειροτερέψει ή έχουν μείνει ίδιες σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το 52% αναφέρει ότι έχουν χειροτερέψει, το 44% ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις 2% ότι έχουν καλυτερέψει.

Τέλος, στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ», το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024