Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurogroup: Θετικές αναφορές για την Ελλάδα από Σεντένο και Μοσκοβισί

Eurogroup: Θετικές αναφορές για την Ελλάδα από Σεντένο και Μοσκοβισί

«Μην περιμένετε δυσάρεστες εκπλήξεις» δήλωσε ο Μοσκοβισί, ενώ από την πλευρά του ο Σεντένο συμπλήρωσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές»

Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις για την Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου, όταν η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεσή της για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε αισιόδοξος πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην περίοδο μετά από το πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Μ. Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της.

Επεσήμανε δε, ότι οι θεσμοί έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων της και τις επόμενες χρονιές, ώστε η χώρα να καταστεί success story.

«Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρωσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα success story στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι θετική η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι την Τετάρτη η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεση της για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, σημειώνοντας ότι «δεν θέλω να μιλήσω σήμερα για τα συμπεράσματα της έκθεσης».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «πρώτον, η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ήταν εξαιρετικά θετική και δεύτερον, μην περιμένετε κάποια άσχημη έκπληξη στην έκθεση, δεν θα υπάρχει».

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024