Περίπου στις 20.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τους βανδαλισμούς των κουκουλοφόρων, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

«Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο» αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε» συμπληρώνει σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το thestival.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές» κατέληξε.

Το βράδυ του Σαββάτου, κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία οδό, ενώ ομάδα που είχε ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ εκσφενδόνιζε επί ώρες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, που απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε 14 προσαγωγές, από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σπασμένα πεζοδρόμια, ξεκολλημένα πλακάκια και θρυμματισμένες τζαμαρίες συνθέτουν το σκηνικό των βανδαλισμών που έλαβαν χώρα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας