Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 20.000 ευρώ θα κοστίσουν οι βανδαλισμοί στο ΑΠΘ

Τουλάχιστον 20.000 ευρώ θα κοστίσουν οι βανδαλισμοί στο ΑΠΘ

Περίπου στις 20.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τους βανδαλισμούς των κουκουλοφόρων, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου

Περίπου στις 20.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τους βανδαλισμούς των κουκουλοφόρων, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

«Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο» αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε» συμπληρώνει σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το thestival.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές» κατέληξε.

Το βράδυ του Σαββάτου, κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία οδό, ενώ ομάδα που είχε ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ εκσφενδόνιζε επί ώρες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, που απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε 14 προσαγωγές, από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σπασμένα πεζοδρόμια, ξεκολλημένα πλακάκια και θρυμματισμένες τζαμαρίες συνθέτουν το σκηνικό των βανδαλισμών που έλαβαν χώρα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024