Για περισσότερες από πέντε ώρες, οι κουκουλοφόροι που είχαν βρει καταφύγιο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στους δρόμους περιμετρικά των Εξαρχείων.

Δεκάδες αντιεξουσιαστές οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη κτιρίου του ΕΜΠ πριν την πορεία του Σαββάτου, χρησιμοποίησαν το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους στις αστυνομικές δυνάμεις.

Για τουλάχιστον πέντε ώρες στο κέντρο της Αθήνας οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η Αστυνομία προκειμένου να περιορίσει τα επεισόδια στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, επιστράτευσε δύο  υδροφόρες, γνωστές και ως «αύρες» (ειδικό θωρακισμένο υδροφόρο όχημα), κάνοντας ρίψεις νερού αρκετές φορές έξω από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου.

Δεκαεννέα συλλήψεις

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Μάχες» αντιεξουσιαστών – αστυνομικών  σε Πολυτεχνείο και Εξάρχεια

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να επιστράτευσε περίπου 5.000 αστυνομικούς για να περιορίσει τη δράση των «γνωστών – αγνώστων» ωστόσο για μία ακόμη χρονιά τα μέτρα δεν απέδωσαν, αφού τα επεισόδια εκτυλίσσονταν για πολλές ώρες.

Το βράδυ ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους που βρισκόντουσαν εντός του Πολυτεχνείου επιχείρησαν να κόψουν τα κάγκελα του ιδρύματος, προκαλώντας υλικές ζημιές στις πόρτες καθώς και στην κεντρική πύλη, ενώ κάποιοι άλλοι έκαψαν μια ελληνική σημαία.

Παράλληλα, κάποιες άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών που βρισκόντουσαν περιμετρικά του ιδρύματος, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο και να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι βόμβες μολότοφ μέχρι αργά το βράδυ έπεφταν βροχή, με αποτέλεσμα πολλοί κάδοι απορριμάτων να έχουν πάρει φωτιά και να έχουν σημειωθεί πολλές υλικές ζημιές.

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Vithoulkas στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

 

Ενταση στα Εξαρχεια

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Vithoulkas στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018