Πολλοί νέοι σχεδιαστές βρίσκουν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα αστικά περιβάλλοντα.

Το Aseptic Studio που εδρεύει στο Λονδίνο έχει σχεδιάσει ένα εργονομικό μαξιλάρι σε σχήμα ακρωτηριασμένου κορμού για να παρέχει σωματική και συναισθηματική στήριξη σε μοναχικά πλάσματα που ζουν σε πόλεις.

 

 

Ονομάζεται «The Mannequin», Το Μανεκέν, το μαξιλάρι μοιάζει με ένα ανώτερο τμήμα του σώματος με εξαιρετικά μακριά χέρια που μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τον χρήστη για άνεση. Το προϊόν αποσκοπεί στη μείωση των συναισθημάτων στρες και μοναξιάς που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε αστικές περιοχές.

 

Το προϊόν διαθέτει ένα κέλυφος βαμβακιού, γεμιστό από μαλακές μπάλες από πολυεστέρα που κρατούν τη μορφή τους καλύτερα από την τακτική γέμιση.

 

Ο λαιμός του μαξιλαριού έχει επιπλέον παραπετάσματα και κλίνει προς τα εμπρός για να στηρίξει το λαιμό του χρήστη και να βελτιώσει τη στάση του. Διαθέτει επίσης ένα ζευγάρι μακριών βραχιόνων που χρησιμεύουν ως υποβραχιόνια ή «εμπόδια» στη θερμότητα που εκπέμπεται από φορητούς υπολογιστές.

 

 

Το Mannequin παρουσιάστηκε στο London Design Fair, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Design του Λονδίνου.