«Ομάδες αιφνιδιασμού» και συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ σε μικρά βαν σχεδιάζει η λεωφόρος Κατεχάκη στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικοί, κυρίως από τα ΥΜΕΤ, θα καραδοκούν μέσα σε μικρά οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές προσωπικού και όχι μόνο και τα οποία θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της Αθήνας προκειμένου να αιφνιδιάζουν άτομα που συμμετέχουν σε επεισόδια ή σε καταδρομικές επιθέσεις, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες ή να υπάρχουν συλλήψεις αντιεξουσιαστών που κινούνται συνήθως σε μικρές ομάδες.

Πρόκειται για μια τακτική που άρχισε να εφαρμόζεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας πριν από έναν περίπου μήνα, όταν οι 50-60 αναρχικοί έφθασαν και αναχώρησαν στην οδό Βερανζέρου, χωρίς καμιά… ενόχληση από αστυνομικούς που κινούνταν στην γύρω περιοχή. Και η οποία πιθανόν θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με συμμετοχή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, έχει δοθεί εντολή σε αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους στα σακίδια ατόμων που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις. Με ειδική εντολή να αποφεύγονται σωματικοί έλεγχοι που μπορεί να προκαλέσουν προστριβές με τους πολίτες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους για ορισμένες αιφνιδιαστικές επιθέσεις από ορισμένους αντιεξουσιαστές, με το δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αναφορές ή εξαγγελίες για τις ακριβείς κινήσεις τους την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Ακόμη, εξετάζονται πληροφορίες για κλοπή καυσίμων από πρατήριο στο κέντρο της Αθήνας και άλλες κινήσεις που μπορεί να θεωρηθούν προεργασία για μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ κι άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί ενώ θα υπάρχει συνεχής εικόνα των κινήσεων των διαδηλωτών αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων από τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο