Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα έκτακτα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ για το Πολυτεχνείο - Τι φοβούνται οι Αρχές

Τα έκτακτα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ για το Πολυτεχνείο – Τι φοβούνται οι Αρχές

Τα άγνωστα επιχειρησιακά σχέδια και όσα φοβούνται οι Αρχές ασφαλείας. Οι έλεγχοι σε σακίδια και η προμήθεια βενζίνης από αντιεξουσιαστές

«Ομάδες αιφνιδιασμού» και συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ σε μικρά βαν σχεδιάζει η λεωφόρος Κατεχάκη στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικοί, κυρίως από τα ΥΜΕΤ, θα καραδοκούν μέσα σε μικρά οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές προσωπικού και όχι μόνο και τα οποία θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της Αθήνας προκειμένου να αιφνιδιάζουν άτομα που συμμετέχουν σε επεισόδια ή σε καταδρομικές επιθέσεις, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες ή να υπάρχουν συλλήψεις αντιεξουσιαστών που κινούνται συνήθως σε μικρές ομάδες.

Πρόκειται για μια τακτική που άρχισε να εφαρμόζεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας πριν από έναν περίπου μήνα, όταν οι 50-60 αναρχικοί έφθασαν και αναχώρησαν στην οδό Βερανζέρου, χωρίς καμιά… ενόχληση από αστυνομικούς που κινούνταν στην γύρω περιοχή. Και η οποία πιθανόν θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με συμμετοχή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, έχει δοθεί εντολή σε αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους στα σακίδια ατόμων που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις. Με ειδική εντολή να αποφεύγονται σωματικοί έλεγχοι που μπορεί να προκαλέσουν προστριβές με τους πολίτες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους για ορισμένες αιφνιδιαστικές επιθέσεις από ορισμένους αντιεξουσιαστές, με το δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αναφορές ή εξαγγελίες για τις ακριβείς κινήσεις τους την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Ακόμη, εξετάζονται πληροφορίες για κλοπή καυσίμων από πρατήριο στο κέντρο της Αθήνας και άλλες κινήσεις που μπορεί να θεωρηθούν προεργασία για μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ κι άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί ενώ θα υπάρχει συνεχής εικόνα των κινήσεων των διαδηλωτών αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων από τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024