Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΙΝΑΛ - Γιατί ο Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο την Κεντροαριστερά

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΙΝΑΛ – Γιατί ο Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο την Κεντροαριστερά

Το Μαξίμου επιχειρεί να πλήξει το χώρο που εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής και να εμφανιστεί ο Αλ. Τσίπρας ως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς

Επιχείρηση «τελειώστε το Κίνημα Αλλαγής» βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμμή που έχει χαραχτεί είναι να πιεστεί όσο μπορεί η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν συναινεί σε έναν συνασπισμό του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα απαξιώσουν το χώρο που καλύπτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και οι συνεργαζόμενοι με αυτό και θα έρθει ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να εκπροσωπήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με ένα αποδυναμωμένο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα στο κάδρο σκανδάλων ή μιας υφέρπουσας σκανδαλολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μπορεί να παίξει το κυρίαρχο ρόλο και να εμφανιστεί ισχυρός απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσίπρας επιδιώκει να φτιάξει ένα πολιτικό δίπολο όπου από τη μια θα βρίσκεται ο χώρος της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ και άλλων μικρών σχηματισμών) και του Κέντρου και από την άλλη η Δεξιά που θα περιλαμβάνει τη Νέα Δημοκρατία και όσες πολιτικές δυνάμεις ακολουθούν αυτόνομη πορεία δεξιότερα της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του εκτιμούν ότι στο δρόμο προς τις εκλογές, κυρίως όμως στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική, ο χώρος της Δεξιάς θα είναι πολυδιασπασμένος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους από ένα απαξιωμένο Κίνημα Αλλαγής.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι το παιχνίδι που παίζει σήμερα ο Τσίπρας. Είναι σίγουροι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύτερο σχέδιο στοχοποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης, γι’ αυτό κι έγινε το πρώτο χτύπημα, και ιδιαίτερα ισχυρό και συμβολικό, με τον Κώστα Σημίτη.

Σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ο πολιτικός που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και συνέβαλε στον εξευρωπαϊσμό της χώρας. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις την εποχή της διακυβέρνησής του, όπως και πολλοί πιστεύουν ότι ο κ. Σημίτης έχει την πολιτική ευθύνη για τα όσα σκανδαλώδη έχουν γίνει με τις μίζες των εξοπλιστικών κι όχι μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πλήττοντας το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ και μπορούν να βουτήξουν στη δεξαμενή των ψηφοφόρων που θα είναι απογοητευμένοι από ένα κόμμα όπου δύο κορυφαίοι υπουργοί (Γιάννος, Ακης) πήγαν φυλακή και ο Σημίτης ερευνάται με το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι αναφορές χθες του Αλέξη Τσίπρα και οι επιθέσεις που εξαπέλυσε προς το ΚΙΝΑΛ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ο τελευταίος που θα πει ότι τα όποια στοιχεία κατά προσώπων «επιβαρύνουν την παράταξή σας συνολικά». Ωστόσο, λίγο αργότερα άλλαξε κατεύθυνση: «Πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνες ως παράταξη… Δεν αισθάνεστε την ανάγκη όταν έχει βγει εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν έχει έρθει η υπόθεση Μαντέλη, η υπόθεση Τσουκάτου, να ζητήσετε μια συγγνώμη;»

Ο Πάνος τα… βρόμικα χτυπήματα

Βεβαίως τη βρόμικη δουλειά, της γνωστής λαϊκίστικης επίθεσης με λάσπη κατά πάντων μέσα στη Βουλή την ανέλαβε ο μετρ του είδους Πάνος Καμμένος. Αυτός ήταν που υπό τα χειροκροτήματα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε άθλιες ατάκες όπως: «Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών και όχι εμείς οι ακροδεξιοί εταίροι!»

Αποφεύγοντας να απαντήσει γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας στις καταγγελίες Κοτζιά ότι η κυβέρνηση «τα παίρνει» από τον Σόρος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε τον ίδιο «βρόμικο» πόλεμο. «Συνεργαζόμαστε και με το ‘πατριωτικό ΠΑΣΟΚ’ που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό».

Και: «Η κ. Γεννηματά η ίδια, αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που βρίσκονται σήμερα στον Κορυδαλλό, να της θυμίσω ότι ήταν αυτή που προέτρεπε – η ίδια προσωπικά και η κοινοβουλευτική της ομάδα – τον πρόεδρο της επιτροπής, να πει ότι οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν κινητά τηλέφωνα! Αυτοί είναι οι συνεργοί των εγκλείστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνων οι οποίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Είναι ολοφάνερο ότι ο Τσίπρας άφησε τη… μπουγάδα στον Καμμένο που ξέρει καλά πώς να «βρομίζει» παρά να καθαρίζει τα ρούχα.

Όπως είναι φανερό ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα αντίπαλον δέος «διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, ανήθικο» που έρχεται σε αντίθεση με τον «ηθικό, πατριωτικό, καθαρό» χώρο που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά οι ΑΝΕΛ. Βεβαίως βάζουν κάτω από το χαλί τα δικά τους σκάνδαλα και κυρίως τις τρομερές καταγγελίες, και με μηνυτήρια αναφορά, του Νίκου Κοτζιά.

Στο ερώτημα ποιος έχει σειρά στο επόμενο επεισόδιο της στοχοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση είναι ότι θα χτυπάνε κατά βούληση με όποιον τρόπο μπορούν. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι στο στόχαστρο του Μαξίμου, θα φανεί και με την υπόθεση των δανείων των κομμάτων αλλά και με συνεχείς αναφορές και «διαρροές» στον φιλικό τύπο στοιχείων πότε για τον Γιάννο, πότε για τον Σημίτη, πότε για υποθέσεις 15ετίας που έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

Βεβαίως στο ΚΙΝΑΛ δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Εκτιμούν πλέον ότι ο Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα και δεν μπορούν να έχουν πλέον καμιά σχέση μαζί του, ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές. Θα υπερασπιστούν την παράταξή τους και θα καταγγείλλουν το σχέδιο του Μαξίμου να διαλύσει τη Δημοκρατική Παράταξη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024