Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ιερές» αντιδράσεις για το προσύμφωνο Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Ιερές» αντιδράσεις για το προσύμφωνο Τσίπρα-Ιερώνυμου

Με ορίζοντα την Ιερά Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών και στη συνέχεια θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την πολεμική τους εναντίον της κυβέρνησης συνεχίζουν κληρικοί και Μητροπολίτες μετά την καταρχήν συμφωνία στην οποία προχώρησαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το σχέδιο της συμφωνίας αφορά στην μισθοδοσία των κληρικών και τη δημιουργία ταμείου αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και έχει ήδη διχάσει τους Μητροπολίτες.

Με ορίζοντα την Ιερά Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών και στη συνέχεια θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι κληρικοί έχουν εκφράσει με έντονο τρόπο τις ανησυχίες τους για την νέα συμφωνία η οποία όπως καταγγέλλουν έγινε ερήμην τους. Αμέσως μετά την συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του κλήρου θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Στο πλευρό των κληρικών στέκεται και η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους «Η «συμφωνία» ή «πρόθεση συμφωνίας», που μεταφέρεται μέσω του Μακαριωτάτου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για περαιτέρω συζήτηση και απόφαση, δεν αποδεικνύεται ως προϊόν προηγηθείσας διαλογικής συμπεριφοράς.

Είναι εμφανής η υποτίμηση ενός κλάδου δημοσίων λειτουργών που στοχοθετούνται, ώστε να φαίνεται ότι η δική τους δημοσιοϋπαλληλική σχέση είναι τροχοπέδη για άλλους διορισμούς στο δημόσιο.

Η τεχνολόγηση αυτή βλάπτει την εικόνα της ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης και ιστορίας. Βλάπτει την κοινωνική συνοχή και δείχνει μια μόνιμη εκ της πολιτικής ιδεολογίας οικοδομούμενη εχθρότητα στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παιδεία και τον ορθόδοξο πολιτισμό, λειτουργοί των οποίων είναι οι ορθόδοξοι Ιερείς.

Διακρίνεται, συνεπώς, ότι η κίνηση διαίρεσης του κλήρου από τον δημόσιο βίο συνυφαίνεται με κινήσεις του είδους αυτού που προσβλέπει στην αποδέσμευσή τους από την ουσιαστική σχέση με τον πολιτειακό παράγοντα και την μισθοδότησή του από αυτόν, για την ελευθερία του οποίου διαχρονικά αγωνίστηκε ο ορθόδοξος κλήρος».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024