Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδίκη άνδρα των ΜΑΤ για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε διαδηλωτή

Καταδίκη άνδρα των ΜΑΤ για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε διαδηλωτή

Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ με τη κατηγορία ότι προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε διαδηλωτή χτυπώντας τον

Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ με τη κατηγορία ότι προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε διαδηλωτή χτυπώντας τον.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη. Ο 17χρονος τότε διαδηλωτής αποφάσισε να συμμετάσχει με παρέα φοιτητών, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος αδελφός του, σε αντιπολεμική – αντιφασιστική πορεία, η οποία έγινε στο κέντρο της πόλης.

Στον δρόμο τους προς την προσυγκέντρωση ο αδελφός του ανήλικου φέρεται να λογομάχησε με τον αστυνομικό, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία, ενώ αφορμή φαίνεται πως στάθηκε ένα παλιότερο επεισόδιο για το οποίο ο πρώτος είχε δικαστεί και αθωωθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Κατά τη φραστική αντιπαράθεση, ο αστυνομικός ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του φοιτητή για εξύβριση και απειλή, κινητοποιώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Στη θέα της σύλληψης του αδελφού του, ο ανήλικος και η υπόλοιπη παρέα των φοιτητών διαμαρτυρήθηκαν κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών.

Ο αστυνομικός χτύπησε τον 17χρονο με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως γνωμάτευσαν οι γιατροί.

Ο αστυνομικός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός μηνυτής αυτοτραυματίστηκε.

«Έπεφταν σαν … κατσίκια πάνω στις αστυνομικές ασπίδες», περιέγραψε ο ίδιος το περιστατικό, ενώ αμφισβήτησε τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό του ανήλικου, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο απλώς για «αμυχές».

Τα ίδια κατέθεσε νωρίτερα συνάδελφός του, επικεφαλής της συγκεκριμένης διμοιρίας, που ανέφερε ότι «βρισκόμασταν σε άμυνα».

Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ενώ την καταδίκη του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024