Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι «σαραντάρηδες» που προωθεί ο Τσίπρας

Αυτοί είναι οι «σαραντάρηδες» που προωθεί ο Τσίπρας

Στόχος να εκλεγούν μια σειρά από νέα στελέχη που βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα στον κρατικό μηχανισμό και θα είναι αυτά που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή τα επόμενα χρόνια

Να βγει στην πρώτη γραμμή η γενιά του με την οποία θέλει να κυβερνήσει, όπως έχει πει πολλάκις, επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αυτός είναι και ένας κεντρικός στόχος στον δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές. Ως εκ τούτου, ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη της κάλπης ένας πολύ μεγάλος αριθμός νέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί εκ των οποίων «ψήθηκαν» και στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ως στελέχη της κυβέρνησης και των υπουργείων.

Αλλωστε, με τον τελευταίο ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς, αλλά και αρκετά νεότερα στελέχη τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα πόστα του κρατικού μηχανισμού· δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο ένα επιπλέον πολιτικό όπλο στην προσπάθειά τους να εκλεγούν, αφού σχεδόν όλοι θα είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», έμπειρα κυβερνητικά στελέχη που υποστηρίζουν τη βουτιά στην κομματική επετηρίδα, τονίζουν ότι «με τη δεξαμενή στελεχών που έχει δημιουργηθεί, στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να καταστεί ακόμα πιο εμφανές ότι η νέα γενιά βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας», αλλά και παράλληλα να ελέγχεται και η νέα ΚΟ σε ποσοστό 70-80% από τον Αλέξη Τσίπρα και την «προεδρική ομάδα».

Λ. Κρέτσος

Τα ονόματα που ακούγονται για τη Β’ Αθήνας

Στη Β’ Αθήνας – πιθανότατα στον νότιο τομέα – θα είναι υποψήφιος ο 42χρονος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ στην ίδια περιφέρεια (αλλά στον βόρειο τομέα) θα είναι μάλλον και ο 45χρονος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης. Το σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως είναι ότι ο 40χρονος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, ίσως στον νότιο τομέα, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η 30χρονη υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ στην Ξάνθη, όπου εκλέγεται, θα δώσει τη μάχη ο 33χρονος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Στον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας υποψηφιότητα θα θέσουν ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγκου και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος. Πιθανότατα στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθεί και ο 43χρονος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Στην Αρκαδία θα είναι ο Χρήστος Στάικος, που διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου. Στην Αιτωλοακαρνανία μια νέα υποψηφιότητα είναι του 40χρονου Σταύρου Καραγκούνη, διευθυντή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Κ. Ζαχαριάδης

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024