Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σχολίασε σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

«Η ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει φτάσει στο απροχώρητο» αναφέρει η κ. Κεραμέως.

«Νέο θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, καθηγητής του Αριστοτελείου. Εν έτει 2018, σε ευρωπαϊκή χώρα. Ως πότε η κυβέρνηση θα παραμένει αδρανής;» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης καθηγητής του ΑΠΘ έπεσε θύμα επίθεσης εντός των δομών του ιδρύματος, όταν άγνωστοι τον χτύπησαν και τον λήστεψαν.

Το συμβάν προκάλεσε την έντονη ανησυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπο Φειδά, σε ανακοίνωσή του να κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

Γράψτε το σχόλιό σας