Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Ανοίγουν τα νέα οδοφράγματα Δερύνειας - Απλικίου

Κύπρος: Ανοίγουν τα νέα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου

Η λειτουργία του οδοφράγματος της Δερύνειας έχει πάντως επικριθεί έντονα από κόμματα και οργανώσεις, που ανέφεραν ότι θα εξυπηρετήσει κυρίως τους Τουρκοκυπρίους

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της διέλευσης στο οδόφραγμα της Δερύνειας βρίσκονται οι προετοιμασίες από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και από τις αρχές των κατεχομένων.

Πρόκειται για τα οδοφράγματα Δερύνειας κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λεύκας – Απλικίου στην ορεινή περιοχή Τροόδους, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο διεθνείς οργανισμοί έχουν χρηματοδοτήσει μέρος των απαιτούμενων έργων για τη διάβαση οχημάτων από τα δύο αυτά οδοφράγματα, η λειτουργία των οποίων θα ξεκινήσει από τις 12:00 το μεσημέρι χωρίς να προηγηθεί καμιά τελετή.

Η λειτουργία του οδοφράγματος της Δερύνειας έχει πάντως επικριθεί έντονα από κόμματα και οργανώσεις, που ανέφεραν ότι θα εξυπηρετήσει κυρίως τους Τουρκοκυπρίους.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του οδοφράγματος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», άρχισαν να συρρέουν κάποιοι κάτοικοι από την Κάτω Δερύνεια και την Αμμόχωστο, αναμένοντας το άνοιγμα, με ανάμεικτα συναισθήματα.

Kάτοικοι της Κάτω Δερύνειας προτίθενται να πραγματοποιήσουν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Έχουν στήσει ένα μικρό περίπτερο με φωτογραφίες που απεικονίζουν την ερημωμένη εκκλησία της Αγίου Τιμοθέου και Αγίας Μαύρης, το δημοτικό σχολείο Κάτω Δερύνειας και κατοικίες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντιμετωπίζουν το γεγονός του σημερινού ανοίγματος του οδοφράγματος, με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς η Κάτω Δερύνεια είναι ερημωμένη.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024