Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο και αήττητο το Περιστέρι!

Πρώτο και αήττητο το Περιστέρι!

Η ομάδα του Πεδουλάκη κέρδισε 89-81 τον Ήφαιστο στην έδρα της και προελαύνει στην Α1.

Συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο στο Περιστέρι, καθώς η ομάδα των Δυτικών Προαστίων κέρδισε με 89-81 τον Ήφαιστο Λήμνου στην έδρα της και παρέμεινε αήττητη στην Α1. Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν εντυπωσιακοί για περίπου 35’, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν και παραλίγο να την… πατήσουν. Είχαν όμως την ψυχραιμία στο τέλος να διαχειριστούν την κατάσταση και να φτάσουν στην επικράτηση. Από την άλλη πλευρά οι νησιώτες όταν… ξύπνησαν ήταν αργά.

Το Περιστέρι ήταν «καταιγιστικό» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με πολύ δυνατή άμυνα, πίεση πάνω στη μπάλα, αλληλοκαλύψεις στα ριμπάουντ και ενέργεια δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να βγάλει αιφνιδιασμούς στην επίθεση και εύκολα καλάθια. Την ίδια στιγμή ο Ράιαν Χάροου ήταν ασταμάτητος! Με απόλυτη ευστοχία (5/5διπ), αποτελούσε το «σημείο αναφοράς» στην επίθεση του Περιστερίου, ενώ οι Γκρέι και Βασιλόπουλος έδιναν λύσεις.

Γενικά πάντως οι γηπεδούχοι έπαιζαν τρομερό μπάσκετ, με συνεργασίες, κίνηση χωρίς τη μπάλα, σωστές τοποθετήσεις και όμορφες επινοήσεις. Έτσι προηγήθηκαν με 26-9 στο 9’ βάζοντας γερές βάσεις. Ο Ήφαιστος είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, ενώ στην επίθεση μόνο ο Σμιθ προσπαθούσε να αλλάξει την κατάσταση. Οι νησιώτες μείωσαν σε 47-31 στο 19’, αλλά το Περιστέρι πάτησε γκάζι με τον Χάροου και τελείωσε το πρώτο μέρος με 52-31.

Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 19 ριμπάουντ και 14 ασίστ και ο Ηφαιστος 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4/14 δίποντα. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με ζον πρες άμυνα σε όλο το γήπεδο να «βραχυκυκλώσουν» το Περιστέρι και να κάνουν δύσκολη την οργάνωση των επιθέσεών του. Όμως ο Πεδουλάκης βρήκε τον τρόπο και ξέφυγε από την παγίδα που του έστησε ο αντίπαλός του προπονητής και οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται με 25 πόντους διαφορά (60-35 στο 23’).

Το παιχνίδι είχε πάρει το… δρόμο του για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι με τον Μπεντίλ και τον Γκρέι να δίνουν λύσεις κράτησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Από το 35’ και έπειτα όμως χαλάρωσαν. Δεν ανταποκρίθηκαν σωστά στην άμυνα ζον πρες σε όλο το γήπεδο από τον Ήφαιστο με συνέπεια να κάνουν εύκολα λάθος και να έχουν κακές τοποθετήσεις στην άμυνά τους.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την εικόνα και μείωσαν στους έξι πόντους (85-79 στο 39’). Εκεί το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των βολών από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν εύστοχοι διατηρώντας την ψυχραιμία τους και πήραν τη νίκη με το τελικό 89-81. Από το Περιστέρι που θα μπορούσε να πάρει πιο άνετα τη νίκη καλύτεροι παίκτες ήταν οι Χάροου (18π. , 8ας), Βασιλόπουλος (14π.) και Γκρέι (15π.).

Για την ομάδα της Λήμνου οι μόνοι που προσπάθησαν ήταν οι Σμιθ (20π.), Γκότσερ (18π.) και Εβανς (17π., 12 ρ).

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 52-31, 71-54, 89-81.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024