Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Κύμα αντιδράσεων για το διάταγμα του Τραμπ για το άσυλο

ΗΠΑ : Κύμα αντιδράσεων για το διάταγμα του Τραμπ για το άσυλο

Μήνυση εξέδωσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητώντας την νομιμότητα της εντολής που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται ουσιαστικά στους μετανάστες που διασχίζουν παράτυπα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να ζητήσουν άσυλο

Μήνυση εξέδωσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητώντας την νομιμότητα της εντολής που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται ουσιαστικά στους μετανάστες που διασχίζουν παράτυπα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να ζητήσουν άσυλο.

Η προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων American Civil Liberties Union, Southern Poverty Law Center και Center for Constitutional Rights, έχει στόχο την έκδοση δικαστικής εντολής με την οποία θα εμποδιστεί η εφαρμογή από την αμερικανική κυβέρνηση της πολιτικής αυτής περί χορήγησης ασύλου του προέδρου Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε χθες Παρασκευή διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται ουσιαστικά για έως και 90 ημέρες η χορήγηση ασύλου στους μετανάστες που διασχίζουν παράτυπα τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Βάσει της εντολής αυτής, η οποία τίθεται από σήμερα σε ισχύ, οι μετανάστες θα πρέπει να παρουσιάζονται στα επίσημα σημεία εισόδου στις ΗΠΑ για να μπορούν να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.
Οι οργανώσεις αυτές υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων σημειώνουν ότι η αμερικανική νομοθεσία περί μετανάστευσης επιτρέπει σαφώς σε οποιονδήποτε βρίσκεται στη χώρα να ζητήσει άσυλο, ασχέτως με τον τρόπο με τον οποίο διέσχισε τα σύνορα.

«Η νέα απαγόρευση του προέδρου Τραμπ στην χορήγηση ασύλου είναι παράνομη. Ούτε ο πρόεδρος ούτε οι υπουργοί του μπορούν να παρακάμψουν τις σαφείς εντολές της αμερικανικής νομοθεσίας, αλλά αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούν να κάνουν», δήλωσε ο Όμαρ Τζάντουατ της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024