Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα είναι υπόδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής

Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα είναι υπόδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής

Ονομάζεται Harbook, το κατάστημα 600 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στη Δυτική Λίμνη σχεδιάστηκε από τον Alberto Caiola και απευθύνεται στους νέους αστικούς καταναλωτές

Τα τεράστια γεωμετρικά περίπτερα διασταυρώνονται με επιβλητικές χαλύβδινες καμάρες σε αυτό το καινούριο βιβλιοπωλείο στο Hangzhou, Κίνα, σχεδιασμένο από τον Alberto Caiola.

Ονομάζεται Harbook, το κατάστημα 600 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στη Δυτική Λίμνη σχεδιάστηκε από τον Alberto Caiola και απευθύνεται στους νέους αστικούς καταναλωτές.

Παράλληλα με τα βιβλία, το Harbook ενσωματώνει άλλα στοιχεία του τρόπου ζωής, όπως ένα καφέ, και ένα εκθεσιακό χώρο για τη σύγχρονη δανική επωνυμία Normann Copenhagen, στο κτίριο.

«Για αιώνες, η πόλη και η θρυλική της Δυτική Λίμνη συγκεκριμένα, ενέπνευσαν συγγραφείς, φιλοσόφους και ποιητές», δήλωσε η ομάδα σχεδιασμού. «Το Harbook συνεχίζει αυτή την κληρονομιά, επεκτείνοντας τη λογοτεχνική κουλτούρα της πόλης, ώστε να συμπεριλάβει τα «νεύματα» στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, αλλά με μια προοδευτική σύγχρονη προσέγγιση.»

Η σύγχρονη-συμβατική-παραδοσιακή φιλοσοφία του καταστήματος αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό σχεδιασμό, το οποίο οι σχεδιαστές είπαν εμπνευσμένο από ένα θέμα «imaginary cityscape».

Μια σειρά από καμάρες που έχουν σχεδιαστεί για να φτιάχνουν κλασικά ιταλικά porticos μέσα από το χώρο, ενώ σταθερά εκθέματα είναι διατεταγμένα πανύψηλα γλυπτά για διακόσμηση.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024