Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Απολογία» Γαβρόγλου σε Βαρθολομαίο για την «εν κρυπτώ» συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου

«Απολογία» Γαβρόγλου σε Βαρθολομαίο για την «εν κρυπτώ» συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον πρωθυπουργό» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας μετά την συνάντηση με τον Πατριάρχη

Να ρίξει τους τόνους, έπειτα από την έκδηλη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου, για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση.

Στο Φανάρι βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανέφερε πως δόθηκαν εξηγήσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για το θέμα, με τον Πατριάρχη να παρουσιάζεται ευχαριστημένος.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον πρωθυπουργό» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αναλυτική ενημέρωση προς τον κ. Βαρθολομαίο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συζήτησης, ενώ μίλησε για αρχή μιας πολύπλοκης διαδικασίας που θα κρατήσει μεγάλο διάστημα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της συμφωνίας αυτής, ενώ θέλησε να υποβαθμίσει την δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή από το Φανάρι για την «εν κρυπτώ» συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία που προωθείται θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε ότι «αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».

Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι η παρουσία του στο Φανάρι δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ενώ ανέφερε ότι και από την πλευρά του Πατριάρχη υπήρξε διάθεση σύμπραξης στην επίλυση, όπως σημείωσε, ιστορικών εκκρεμοτήτων.

Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για κύμα κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις επί του πλαισίου στο οποίο έχουν καταλήξει οι κ. Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του Πατριαρχείου, πάντως, δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση.

Δηλώσεις του Εξοχ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, Καθ. Κωνστ.Γαβρόγλου, μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτατο.

Δημοσιεύτηκε από Ecumenical Patriarchate στις Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024