Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ Ομπάμα : Αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Μπαράκ Ομπάμα

Μισέλ Ομπάμα : Αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Μπαράκ Ομπάμα

Στο βιβλίο των 426 σελίδων η Μισέλ Ομπάμα αφηγείται τη ζωή της, από τα παιδικά της χρόνια στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο μέχρι τον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Μπαράκ Ομπάμα και το πώς βίωσε τα οκτώ χρόνια ως πρώτη κυρία.

Σε αποκαλύψεις για μια άγνωστη πτυχή της ζωής της και των πεποιθήσεων της προέβη, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σε συνέντευξη της που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ενόψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων της, την επόμενη Τρίτη.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή πριν από 20 χρόνια και ότι υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις δύο κόρες της. Στη συνέντευξη που πρόκειται να προβληθεί από το ABC News την Κυριακή, είπε ότι αισθάνθηκε «χαμένη και μόνη» μετά την αποβολή, πριν από δύο δεκαετίες.

«Αισθάνθηκα ότι απέτυχα επειδή δεν ήξερα πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι αποβολές, γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτές», είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι κατέφυγε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις κόρες της, τη Μαλία, 20 ετών και τη Σάσα, 17.

Η ίδια δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ο γάμος της δεν ήταν πάντα γαλήνιος με τον Ομπάμα και ότι μαζί με τον σύζυγό της έκαναν «θεραπεία ζεύγους», ενώ σε ένα απόσπασμα του βιβλίου της γράφει : «Ξέρω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πιστεύουν ότι κατά κάποιο τρόπο, υπάρχει κάτι που δεν τους ταιριάζει. Και θέλω να γνωρίζουν ότι η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό».

Στα προσωπικά της απομνημονεύματα, κάνει αναφορές και στον Ντόναλντ Τράμπ, όπως αποκάλυψε η Washington Post, που επικαλείται ένα αντίτυπο του ακυκλοφόρητου ακόμη βιβλίου «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το λεγόμενο κίνημα «birther», που υποστήριζε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ ήταν «τρελό και κακόβουλο» και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά της.

«Τι θα συνέβαινε αν κάποιος ανισόρροπος γέμιζε το όπλο του και κατευθυνόταν στην Ουάσινγκτον; Τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος αναζητούσε τα κορίτσια μας; Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους θορυβώδεις και απερίσκεπτους υπαινιγμούς του έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Και για αυτό δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ», γράφει η πρώην πρώτη κυρία.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ καθορίζει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Το κίνημα birther αμφισβητούσε στην ουσία τη νομιμότητα του Ομπάμα και της προεδρίας του, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος είχε γεννηθεί στην Κένυα, τη χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Πάντως όταν ρωτήθηκε γι αυτά τα σχόλια ο Ντόναλντ Τράμπ, δεν απάντησε ευθέως στα λεγόμενα της Μισέλ Ομπάμα αλλά έστρεψε τα πυρά του στον Μπαράκ.

«Δεν το έχω δει. Φαντάζομαι ότι έγραψε ένα βιβλίο. Την πλήρωσαν πολλά χρήματα για να γράψει ένα βιβλίο και πάντα επιμένουν να συμπεριλάβεις αμφιλεγόμενο»(υλικό), είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι. Στη συνέχεια πρόσθεσε : «Λοιπόν, θα σας επιστρέψω την αμφισβήτηση: Δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ για αυτό που έκανε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή δεν τον χρηματοδότησε επαρκώς. Είχε στερέψει. Όλα ήταν παλιά και ταλαιπωρημένα. Και ήρθα εγώ κι έπρεπε να τα φτιάξω». Ωστόσο, πριν από τις εκλογές του 2016 ο Τραμπ σταμάτησε να προβάλει αυτόν τον ισχυρισμό, όμως ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη.

Η 54χρονη δικηγόρος ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

«Ουδέποτε ήμουν θαυμάστρια της πολιτικής και η εμπειρία μου τα τελευταία δέκα χρόνια δεν το άλλαξε αυτό», τονίζει.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Washington Post, αναφέρει ότι η Μισέλ Ομπάμα «Δεν θα συγχωρέσει ποτέ» τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή προώθησε μια μισαλλόδοξη θεωρία συνωμοσίας, αμφισβητώντας το γεγονός ότι ο σύζυγός της γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Στο βιβλίο των 426 σελίδων η Μισέλ Ομπάμα αφηγείται τη ζωή της, από τα παιδικά της χρόνια στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο μέχρι τον Λευκό Οίκο, τη μητρότητα και το πώς βίωσε τα οκτώ χρόνια ως πρώτη κυρία. Δηλώνει επίσης έκπληκτη που τόσες γυναίκες ψήφισαν τον «μισογύνη» Τραμπ στις εκλογές του 2016, αντί για τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν έκρυψε ότι σοκαρίστηκε και ότι «έτρεμε από τον θυμό της» όταν άκουσε τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό, σε δηλώσεις του που είχαν ηχογραφηθεί εν αγνοία του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, να υπερηφανεύεται ότι «αρπάζει τις γυναίκες» από τα γεννητικά όργανα.

Τα απομνημονεύματα της Μισέλ θα κυκλοφορήσουν μετά από συμφωνία του ζεύγους Ομπάμα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, με βάση την οποία εκείνη και ο πρώην πρόεδρος θα γράψουν από ένα βιβλίο. Φέρεται ότι θα λάβουν συνολικά ποσό που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια δολάρια για τα βιβλία αυτά.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024