Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψαλίδι» στα αναδρομικά από την κυβέρνηση - «Βροχή» προσφυγών από τους δικαιούχους

«Ψαλίδι» στα αναδρομικά από την κυβέρνηση – «Βροχή» προσφυγών από τους δικαιούχους

Μετά τη χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και έτυχε διακομματικής στήριξης, οι δικαιούχοι των αναδρομικών προαναγγέλλουν νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για τα έτη 2017 και 2018 που δεν καλύπτονται από την επίμαχη τροπολογία

Την ώρα που ο πρωθυπουργός στρώνει το δρόμο προς τις κάλπες τάζοντας χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο, ένστολοι, πανεπιστημιακοί και γιατροί βγαίνουν στην αντεπίθεση για τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, απειλώντας με μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

Μετά τη χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και έτυχε διακομματικής στήριξης, οι δικαιούχοι των αναδρομικών προαναγγέλλουν νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για τα έτη 2017 και 2018 που δεν καλύπτονται από την επίμαχη τροπολογία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», στρατιωτικοί και απόστρατοι εξετάζουν νέα προσφυγή στο ΣτΕ. «Η απόφαση για τα αναδρομικά δεν είναι πλήρης και ορθή συμμόρφωση με όσα εντέλλεται το ΣτΕ» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Ανέστης Τσουκαράκης προειδοποιώντας δε πως μπορεί να χρειαστεί οι στρατιωτικοί να προσφύγουν ξανά στο ΣτΕ.

Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) υποστηρίζει ότι η τροπολογία για τα αναδρομικά του κλάδου μοιάζει υποκριτική. «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να επιστρέψει μέρος των μισθών των πανεπιστημιακών που μειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με το νέο μισθολόγιο που θεσμοθέτησε πέρυσι, όχι μόνο δεν αποκατέστησε αυτή την αδικία, αλλά τους μείωσε κιόλας ακόμη περισσότερα» σημειώνει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Γεράσιμος Σιάσος.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην τροπολογία για τα αναδρομικά καθώς η Ομοσπονδία ζητά την αναπροσαρμογή των μισθών στα προ της περικοπής επίπεδα, καθώς ο νόμος 4093/12 – που τους μείωσε – κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός. Από την πλευρά τους, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες δηλώνουν ότι η ελληνική πολιτεία εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, προαναγγέλλοντας συνέχιση του αγώνα τους για την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Χιλιάδες προσλήψεις από την κυβέρνηση – «Καμπανάκι» από την ΕΕ

Η Κομισιόν μπορεί να προειδοποιεί την κυβέρνηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το μπαράζ παροχολογίας (προσλήψεις, αναδρομικά, νομοθέτηση εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ), ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, κάνει σαφή αναφορά στον κίνδυνο «μερικής ανάκλησης παλαιότερων μεταρρυθμίσεων και αύξηση των δημοσιονομικών οφειλών» εξαιτίας των συνεχιζόμενων δικαστικών υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024