Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την χήναν εις ιχθύν

Την χήναν εις ιχθύν

Θεομπαίχτες; Ποιος νοιάζεται; Ούτε καν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος – ούτε εκεί στο Eurogroup: έμαθαν πια πως τα Greek Politics είναι χειρότερα και από τα Greek Statistics

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ευφυέστατος και αποτελεσματικότατος, θα είχε διαπρέψει σε οποιοδήποτε επάγγελμα – αν είχε γίνει έμπορος, ας πούμε, θα έκανε χρυσές δουλειές ακόμα και αν πουλούσε άμμο στη Σαχάρα και παγάκια στην Αλάσκα. Δυστυχώς όμως για Τουαρέγκ – Εσκιμώους και ευτυχώς για τους Ελληνες, αποφάσισε να μη γίνει επαγγελματίας, αλλά να προσφέρει στον τόπο του: έγινε εθελοντής πρωθυπουργός, να πουλάει υποσχέσεις διορισμού στη χώρα του ρουσφετιού – και αυτό να το πουλά στους αριστερούς σαν «χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας». Κάπως σαν δίγαμος.

Γνωρίζουμε πως ο Ερρίκος Η» της Αγγλίας χώρισε την Εκκλησία της χώρας του από τον Πάπα για να πάρει την περιουσία της, να πληρώσει τα χρέη του και να μπορεί να παντρεύεται και να αποκεφαλίζει όποια ήθελε. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η κατάργηση της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία και η καθιέρωση της Λατρείας του Υπερτάτου Οντος έγινε για να απολυθούν οι καθολικοί κληρικοί και να προσληφθούν «Ιερείς του Υπερτάτου Οντος» – χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, που δεν είχε εφευρεθεί ακόμα· δηλαδή Σεν Ζιστ, Ροβεσπιέρος και

Κομπανία μπορούσαν να διορίζουν τους δικούς τους – αλλά αυτό δεν τους έσωσε τελικά από τη λαιμητόμο.
Τσίπρας, Τζανακόπουλος και Κομπανία είναι ιδιοφυείς, όπως είπαμε. Γνωρίζουν ότι δεν γλιτώνεις από τη λαιμητόμο ή την κάλπη διορίζοντας, αλλά υποσχόμενος διορισμούς – και προχώρησαν στο κοσμοϊστορικό βήμα της «θρησκευτικής αμεροληψίας του κράτους», ή κάπως έτσι, για να υποσχεθούν 10.000 διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων, όσοι και οι κληρικοί που θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα μας κοστίζουν 200 εκατομμύρια τον χρόνο – θα τρίζουν τα κόκαλα του Ερρίκου Η», που αρχικά είχαν ευφρανθεί με τη πρωθυπουργική διγαμία.

Ιδιοφυές – το σκέφθηκε ο Πρωθυπουργός διαβάζοντας το remake της Πάπισσας Ιωάννας από το πενάκι του Δημήτρη Χαντζόπουλου, όταν έφθασε στη σκηνή του θρυλικού «Βαπτίσατε την χήνα ταύτην εις ιχθύν και φάγετε αυτήν αφόβως … Άλλως δε τα τε οψάρια και τα πτηνά επλάσθησαν κατά την αυτήν ημέραν ώστε η σαρξ αυτών συγγενεύει». Αυτό ήταν: «Θα βαφτίσω τις προσλήψεις χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους!».

Θεομπαίχτες; Ποιος νοιάζεται; Ούτε καν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος – ούτε εκεί στο Eurogroup: έμαθαν πια πως τα Greek Politics είναι χειρότερα και από τα Greek Statistics. Κάτι δύστυχους παλιούς Αριστερούς σκέφτομαι μόνο· αντικληρικαλιστές, ορθολογιστές, διαφωτιστές – καιρός ήταν να μάθουν πως ο Θώκος είναι εξίσου ιερός με το Δισκοπότηρο, ακόμα και για τους ιδιοφυείς ανεπάγγελτους εθελοντές σωτήρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024