Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεραφείμ Πολίτης: Ο χορός των παροχών και η ανάπτυξη

Σεραφείμ Πολίτης: Ο χορός των παροχών και η ανάπτυξη

Ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ σχολιάζει την πολιτική παροχών της κυβέρνησης και πώς αυτή συνδέεται με την επιδείνωση των προβλέψεων για την ανάπτυξη

Η κυβέρνηση φουλάρει τις μηχανές της στο δρόμο για τις εκλογές εξαγγέλλοντας την μία παροχή μετά την άλλη. Η αρχή έγινε με την ρύθμιση για τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ενώ θα ακολουθήσουν η μείωση των εισφορών στους επαγγελματίες και το κοινωνικό μέρισμα. Η κυβέρνηση ελπίζει ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα μπορεί, σε συμφωνία με τους δανειστές, να εξαγγείλει και την μη περικοπή των συντάξεων την 1.1.2019 που η ίδια έχει ψηφίσει στη Βουλή. Ολα όμως είναι ανοικτά και από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, πολλά θα εξαρτηθούν και για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών. Επόμενος κρίσιμος σταθμός για τις συντάξεις θα είναι το Ευrogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Και ενώ η χώρα ζει ήδη στον χορό της παροχολογίας η ανάπτυξη υποχωρεί. Η Κομισιόν έκοψε περαιτέρω στο 2% τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2019 και το 2020. Καθόλου τυχαίο αφού η πηγή των υπερπλεονασμάτων που μοιράζει η κυβέρνηση είναι η υπερφορολόγηση και οι περικοπές των δημοσίων επενδύσεων. Και όσο δεν αλλάζει η πολιτική αυτή, τόσο η οικονομία θα εξακολουθεί να σέρνεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024