Εκεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το έχουν χάσει λίγο το παιχνίδι. Σε χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου που προανήγγειλε την κατάθεση στην ολομέλεια της Βουλής της ρύθμισης για τα αναδρομικά πανεπιστημιακών, δικαστικών κά, διαβάζω:

«Θα ακολουθήσει η κατάθεση του μέτρου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εν συνεχεία όλα τα άλλα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Παρέλειψαν να προσθέσουν «ο πολυχρονεμένος Αλέξης Τσίπρας».

Δεν περιμένει κανείς από το ΑΠΕ ή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να ασκήσει σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Καταλαβαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κάπως πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Όμως αυτή η σχεδόν δουλοπρεπής αντιμετώπιση της κυβέρνησης και από τα δύο μέσα ενημέρωσης δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά ούτε κάνει καλό στην αξιοπιστία τους.

Στην ΕΡΤ πλέκουν από το πρωί μέχρι το βράδυ το εγκώμιο των κυβερνητικών στελεχών και του κυβερνητικού έργου, ενώ οι αντίθετες απόψεις όλα και περιορίζονται έως που στο τέλος εξαφανίζονται διαρκώς. Αυτό που μένει είναι ένα διαρκές λιβάνισμα για τους «θριάμβους» αυτής της κυβέρνησης.

Στο ΑΠΕ περιμένουμε σύντομα να διαβάσουμε τηλεγραφήματα του τύπου:

«Λόγια δεν υπάρχουν για να περιγράψουμε τις απίστευτα θετικές επιδράσεις που θα έχει σε μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας το νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο τάδε».

«Αλλος ένας διεθνής θρίαμβος του μεγαλοφυούς πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που βραβεύεται για την αστείρευτη προσφορά του στα σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα από τη ΜΚΟ «Ένα δέντρο μεγαλώνει στη Γευγελή».

«Ο ανυπέρβλητος υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς  υποσχέθηκε ότι το νέο ασύγκριτο πρόγραμμα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση θα φέρει το φως της τεχνολογίας 5G στην κεντρική πλατεία της Λάρισας».

«Η καλύτερη περιφερειάρχης Αττικής όλων των εποχών Ρένα Δούρου, υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία όλα τα σιντριβάνια της Αθήνας, δίνοντας έτσι λύση σε ένα βασανιστικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Αθηναίους εδώ και χρόνια».

«Ο πιο σαγηνευτικός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, υποσχέθηκε ότι όλα τα προβλήματα που έφεραν στη χώρα τα μνημόνια και η Τρόικα, θα αποτελούν σύντομα παρελθόν ύστερα από την εφαρμογή των νέων σύγχρονων προγραμμάτων που αποφάσισαν οι σοφοί θεσμοί».

Αναμένω να με καλέσουν από το ΑΠΕ για να με προσλάβουν.