Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Δραγασάκη με τον ρώσο πρέσβη με φόντο την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Συνάντηση Δραγασάκη με τον ρώσο πρέσβη με φόντο την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας

Με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου αλλά και της Συνεδρίασης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας που θα προηγηθεί, το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, στην κατεύθυνση αυτή, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι οι ιστορικά ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών πρέπει να αποτυπωθούν και στο οικονομικό πεδίο και στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν για επενδυτικές προοπτικές και δυνατότητες που διανοίγονται για τη ρωσική πλευρά στην Ελλάδα.

Τέλος, συζητώντας για την πορεία του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου, ο ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για την πρόοδο των εργασιών που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και για το γεγονός ότι η δεύτερη διαδρομή του θα προσεγγίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη ρωσική πλευρά να ενδιαφέρεται για τη συνέχισή του εφόσον έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά επανέλαβε το πάγιο ενδιαφέρον της για την πρόοδο και την προοπτική του έργου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024