Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας για Τσίπρα - Ιερώνυμο : Άνθρακες ο θησαυρός

Κουτσούμπας για Τσίπρα – Ιερώνυμο : Άνθρακες ο θησαυρός

«Αυτό που στήθηκε χθες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έδινε την εικόνα παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και στην ηγεσία της Εκκλησίας για ένα αποτέλεσμα και για ένα θέμα με βάση αυτά που ανακοίνωσαν που θα μπορούσα να το προσδιορίσω ως άνθρακες ο θησαυρός» σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Αυτό που στήθηκε χθες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έδινε την εικόνα παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και στην ηγεσία της Εκκλησίας για ένα αποτέλεσμα και για ένα θέμα με βάση αυτά που ανακοίνωσαν που θα μπορούσα να το προσδιορίσω ως άνθρακες ο θησαυρός γιατί αυτή η συμφωνία δεν επιλύει ιστορικές εκκρεμότητες, όπως ειπώθηκε, αντίθετα τις ενισχύει και τις διαιωνίζει» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η βασική ιστορική εκκρεμότητα που θα ΄πρεπε να έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες και λείπει από τη Συνταγματική Αναθεώρηση, είναι το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, ο οποίος δεν εμποδίζει τη θρησκευτική πίστη, τα θρησκευτικά πιστεύω και τη θρησκευτική συνείδηση» είπε και προσέθεσε:

«Από τη σκοπιά αυτή δεν αντιμετωπίζεται, με αυτήν τη συμφωνία, ο συνταγματικός εναγκαλισμός αλλά προστίθεται ένας επιπλέον, αυτός του επιχειρηματικού τομέα με τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που προβλεπόταν σε νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ», μιλώντας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά.

Σημείωσε ακόμα οτι υπάρχουν «σκοτεινά σημεία» στη συμφωνία με την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης αμφισβητούμενων εκτάσεων, προσθέτοντας ότι «επιδιώκει ο κ. Τσίπρας να αποσπάσει τη συναίνεση της Εκκλησίας για τις περιορισμένες συνταγματικές αλλαγές που κάνει, και η Εκκλησία, απ΄ ό,τι φάνηκε τουλάχιστον χθες από τον αρχιεπίσκοπο τού προσφέρει αυτή τη συναίνεση».
Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «επιχειρείται η εξασφάλιση της συνέχισης της άσκησης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που δεν πρέπει να διαταράσσεται», και τόνισε ότι το δίλημμα «που έθεσε ο κ. Τσίπρας, πρόοδος ή συντήρηση», είναι «κάλπικο και αυτό φαίνεται από το ότι αντιδραστικοποιούνται οι περισσότερες διατάξεις τις οποίες θέλει να αναθεωρήσει η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Κοτζιά- Καμμένου, είπε ότι «μπορεί να μη θέλει να δει ο ένας τον άλλο, αλλά και οι δύο επί τρία χρόνια συνυπήρξαν στην κυβέρνηση, από κοινού ψήφισαν τα μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους, έκαναν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, περιόρισαν το δικαίωμα της απεργίας, ξέπλυναν τον Τραμπ, έσπειραν τη χώρα με βάσεις, ενώ έκαναν την κουμπαριά για ενίσχυση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της ΠΓΔΜ στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό».

Ο Δ. Κουτσούμπας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει άλλο με τους συνταξιούχους, έχει τεράστια πολιτική ευθύνη και πρέπει να την πληρώσει από τους ίδιους τους συνταξιούχους», ενώ σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων, σημείωσε ότι η όποια διευθέτηση τυχόν επιτευχθεί θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, αφού «ισχύει απόλυτα ο νόμος Κατρούγκαλου που περικόπτει τις συντάξεις».

Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν στο Eurogroup γίνει δεκτή η εκδοχή της κυβέρνησης για τις συντάξεις, «αυτό θα γίνει αφού κοπούν άλλες υποσχέσεις που έχει δώσει για ανακούφιση ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων». Και τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί υπέρ των συνταξιούχων, υπογραμμίζοντας «δεν περιοριζόμαστε σε αυτό. Πρέπει να ενταθεί η πάλη μας για να καταργηθούν και οι νόμοι Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Ερωτηθείς για την «παρατεινόμενη σκανδαλολογία» είπε ότι «πρέπει να είναι όλα στο φως, αλλά από τον προβολέα πρέπει να φωτιστούν, εκτός από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που θα παρελάσουν μέχρι να φθάσουμε στις εκλογές, και οι διαφθορείς».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα εντείνονται τα εκβιαστικά διλήμματα. Εμείς λέμε να αντισταθεί ο ελληνικός λαός, να μην πέσει στην παγίδα του «μικρότερου κακού» και να κάνει ένα βήμα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και να ανοίξει ένας δρόμος πιο σίγουρος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και τη χώρα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024