Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τάφος η Μεσόγειος για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από τις αρχές του έτους

Τάφος η Μεσόγειος για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από τις αρχές του έτους

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ

Τον αριθμό των 2.000 μεταναστών και προσφύγων έχουν ξεπεράσει, όσοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεία τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, ενώ επισήμανε πως περισσότεροι από τους μισούς έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να φθάσουν στην Ιταλία.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), Τσάρλι Γιάξλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Περίπου 105.000 αιτούντες άσυλο και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος και ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν στη Μεσόγειο ξεπέρασε τις 2.000».

Ωστόσο οι αριθμοί είναι μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο Τζόελ Μίλμαν, εξήγησε πως «είναι το πέμπτο έτος στη σειρά» που ξεπερνιέται το όριο των 100.000 προσφύγων και μεταναστών.

Στη συνέχεια όμως, πρόσθεσε, πως φέτος το όριο αυτό συμπληρώθηκε πολύ αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είχε συμπληρωθεί τον Ιούλιο πέρυσι.

Η Ισπανία φέτος ήταν στο στόχαστρο πολλών μεταναστών και προσφύγων ως ο κυριότερος προορισμός, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται περισσότερες από 49.000 αφίξεις διά θαλάσσης και ακολουθούν η Ελλάδα με περισσότερες από 27.700 αφίξεις και στην αμέσως επόμενη θέση η Ιταλία με πάνω από 22.160 αφίξεις αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 1.260 θάνατοι έχουν καταγραφεί εκ των οποίων πάνω από τους μισούς θανάτους σημειώθηκαν στην προσπάθεια των μεταναστών και των προσφύγων να καταλήξουν στην Ιταλία.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024