Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι αναφέρει η εταιρεία για τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών

Τι αναφέρει η εταιρεία για τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών

Απάντηση στις καταγγελίες που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών, έδωσε η εταιρεία που συμμετείχε στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΞ

Απάντηση στις καταγγελίες που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών, έδωσε η εταιρεία που συμμετείχε στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΞ τον Ιούλιο του 2015 για την ανάδειξη Παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους κατά τη διαδικασία παραλαβής αιτήσεων και λήψης βιομετρικών στοιχείων για χορήγηση θεώρησης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και το χώρο Schengen. 

Μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και για συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεων βίζα, η εταιρεία υπογραμμίζει:

«Τον Ιούλιο 2015 το ΥΠΕΞ διενήργησε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό «για την ανάδειξη Παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους κατά τη διαδικασία παραλαβής αιτήσεων και λήψης βιομετρικών στοιχείων για χορήγηση θεώρησης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και το χώρο Schengen». Ο διαγωνισμός αυτός αφορά σε παραχώρηση δημόσιας υπηρεσίας και για το λόγο αυτό ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του Ν. 4315/2015 (άρθρο 20) αλλά και του Κανονισμού 810/2009 του ΕΚ και του Ευρ. Συμβουλίου.

Μέχρι τη διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού, το έργο εκτελούσε μια ινδική εταιρία με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης από το ΥΠΕΞ. Σημειώνεται ότι μέχρι το 2015 καμία ελληνική εταιρία δεν θα μπορούσε να προβάλει εμπειρία στο θέμα, λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου του.

Προκειμένου όμως να μπορούν να λάβουν μέρος και ελληνικές εταιρίες, ο διαγωνισμός προέβλεψε τη δυνατότητα συμμετοχής και νέων εταιριών, οι οποίες θα προσέρχονταν είτε κοινοπρακτικά είτε υπεργολαβικά με άλλες εταιρίες (δανειζόμενες την εμπειρία τους). Προέβλεψε μάλιστα ότι εάν οι υποψήφιες δεν είχαν οι ίδιες την απαραίτητη εμπειρία ως εταιρίες, θα λαμβάνοντας υπόψη η σχετική προηγούμενη εμπειρία των στελεχών και των διοικούντων αυτές.

Η Προκήρυξη αφορούσε σε πέντε (5) γεωγραφικές Ομάδες κατανομής του έργου».

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη πως στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 εταιρίες, από τις οποίες και ελληνικές. «Η προσφορά που κατέθεσε η GVCW βαθμολογήθηκε με το μεγαλύτερο βαθμό από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Εξωτερικών, τόσο λόγω της καινοτόμου πρότασης να δημιουργηθεί software για online υποβολή αιτήσεων θεώρησης των αλλοδαπών (δεν υπήρχε μέχρι τότε), όσο και επειδή προτάθηκε από την GVCW η επιστροφή στο ελληνικό Δημόσιο, ετησίως, ποσού ίσου με το 10% επί του εισπραχθησόμενου τέλους εξυπηρέτησης από κάθε αλλοδαπό» σημειώνει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Τέλος, τονίζει πως «κατά τη διάρκεια της εφετινής τουριστικής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα, η GVCW εκτέλεσε το έργο που της ανατέθηκε με τον καλύτερο τρόπο, σε άψογη συνεργασία με τις προξενικές αρχές. Οι τουριστικές ροές προς την Ελλάδα κύλισαν για το 2018 ομαλά, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024