Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιχ. Δερτούζος: Ο Έλληνας που οραματίστηκε το διαδίκτυο

Μιχ. Δερτούζος: Ο Έλληνας που οραματίστηκε το διαδίκτυο

Ο Μιχάλης Δερτούζος ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είχε τιμηθεί πολλές φορές για το επιστημονικό του έργο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας

Στον Μιχάλη Δερτούζο, τον διακεκριμένο καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT), είναι αφιερωμένο το Doodle της Google.

Ο Μιχάλης Δερτούζος ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είχε τιμηθεί πολλές φορές για το επιστημονικό του έργο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Όραμά του ήταν να τεθεί η τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Από πολύ νωρίς, το 1976, είχε προβλέψει ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 το ένα τέταρτο των αμερικανικών νοικοκυριών θα κατείχε ένα PC.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία του Ιδρύματος Φούλμπραϊτ και τελείωσε το διδακτορικό του στο ΜΙΤ το 1964. Από τότε έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού, στην έδρα της επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρολογίας. Το 1974 έγινε διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων (LCS), θέση που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, και συνέβαλε σε πολλές καινοτομίες που ξεκίνησαν από εκεί.

Έχει συγγράψει επτά βιβλία με τελευταίο το «Η Ανολοκλήρωτη Επανάσταση».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024