Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νουάρ με οδηγό τη λογοτεχνία

Νουάρ με οδηγό τη λογοτεχνία

Ο 56χρονος ιταλός συγγραφέας παραδίδει ένα βιβλίο για τα βιβλία, τη μουσική και την αγαπημένη του Ρώμη, μεταλλάσσοντας τα λογοτεχνικά έργα σε φάρμακα και... εργαλεία έρευνας που φωτίζουν σκοτεινά εγκλήματα

Ο Βίντσε Κόρσο είναι ένας γοητευτικός καθηγητής φιλολογίας. Μέχρι πρότινος δούλευε ως αναπληρωτής περιμένοντας την πολυπόθητη μονιμοποίησή του. Αλλά κουράστηκε από την αβέβαιη αναμονή και αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση. Με τα τελευταία του λεφτά άνοιξε ένα γραφείο συμβουλευτικής βιβλιοθεραπείας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η λογοτεχνία μπορεί να λύσει τα πάντα, ακόμα και τα προβλήματα υγείας. Φτάνει να διαβάσεις το σωστό βιβλίο ανάλογα με την περίπτωση. Μέχρι που εξαφανίζεται η μανιώδης βιβλιόφιλη γηραιά κυρία του κάτω ορόφου. Η ζωή της γειτονιάς ταράζεται και φήμες αρχίζουν να φυτρώνουν παντού. Το μόνο ίχνος που άφησε πίσω της η κυρία Παρόντι είναι μια λίστα των βιβλίων που διάβασε πρόσφατα. Ακολουθώντας αυτή τη λίστα ο Βίντσε θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο.

Ο Βίντσε είναι ένας ρομαντικός. Γοητευτικός, ανασφαλής, δεν φοβάται να παραδεχθεί τα λάθη του. Ολες οι γυναίκες τού λένε ότι εμφανισιακά μοιάζει στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ακόμα και η καταγωγή του έχει ρομαντική χροιά. Είναι καρπός μιας φευγαλέας σχέσης, που είχε η μητέρα του όταν δούλευε ένα καλοκαίρι σε ένα ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής, με έναν γάλλο πελάτη. Το μόνο που έχει από τον πατέρα του είναι τρία βιβλία που ξέχασε φεύγοντας από το ξενοδοχείο. Στέλνει κάθε μέρα μια καρτ ποστάλ με τα νέα του, στον πατέρα του στο ξενοδοχείο όπου συναντήθηκαν οι γονείς του, αφήνοντας κενό το όνομα του παραλήπτη. Ο κόσμος του είναι τα βιβλία και η μουσική. Του αρέσει να κρατά σημειώσεις για τους ήρωες των μυθιστορημάτων που του κάνουν εντύπωση: τι ρούχα φοράνε, τι πίνουν, πώς ζουν. Στο διαμέρισμά του το κλαρινέτο είναι σε περίοπτη θέση. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινά με τους στίχους ενός σανσόν, που προαναγγέλλει κατά κάποιον τρόπο την εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024