Ο δεύτερος γύρος των αγώνων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και οι τρεις εκπρόσωποί μας ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φέρουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η συγκομιδή στους ομίλους κρίνεται μέχρι στιγμής φτωχή και αυτό αντανακλά στη θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Η ΑΕΚ δεν έχει κατακτήσει βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ  ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις μία νίκη και ο Ολυμπιακός έχει στο ενεργητικό του μία νίκη και μία ισοπαλία στους τρεις πρώτους αγώνες.
Το χειρότερο είναι πως και οι τρεις εκπρόσωποί μας κινδυνεύουν να μην ανανεώσουν το ραντεβού τους με τους εαρινούς ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 4.100 βαθμούς που είναι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, η χειρότερη συγκομιδή της τελευταίας πενταετίας.
Η χώρα μας βρίσκεται στη 14η θέση στην ειδική βαθμολογία, μία πάνω από την περσινή. Η απόσταση που τη χωρίζει από τη 13η Δανία και τη 15η Ελβετία είναι ελάχιστη, γεγονός που υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα συγκομιδής βαθμών από τους τρεις εκπροσώπους μας.

Αν ολοκληρώνονταν σήμερα οι αγώνες των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, η Ελλάδα θα ξεκινούσε του χρόνου τη νέα της προσπάθεια από τη 15η θέση, μόλις μία παραπάνω από την Κύπρο, που παρουσιάζει συνεχή ανοδική πορεία.

Τη σεζόν 2016/2017 οι φίλοι μας οι Κύπριοι κατέλαβαν την 24η θέση πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση της πενταετίας τους στη συγκομιδή βαθμών. Την επόμενη σεζόν ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακοί σημειώνοντας τη 10η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη που τους εκτόξευσε στη 19η θέση. Και φέτος έχουν μία επίσης πολύ καλή παρουσία που τους έχει φέρει στη 18η θέση.

Μην απορήσετε λοιπόν αν του χρόνου (σεζόν 2019/2020) η Κύπρος μάς προσπεράσει. Είναι απλά μαθηματικά στα οποία δυστυχώς οι ομάδες μας μένουν συνεχώς μετεξεταστέες.