Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταιγίδα δικαστικών εξελίξεων από Μαξίμου ενόψει εκλογών

Καταιγίδα δικαστικών εξελίξεων από Μαξίμου ενόψει εκλογών

Μετά τις αλληλοκατηγορίες υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ανασύρει ή δημιουργεί εντυπώσεις με υποθέσεις που φέρουν οσμή σκανδάλου και που εστιάζουν για άλλη μια φορά σε πρόσωπα που αποτελούν τους κύριους πολιτικούς της αντιπάλους

Εκλογικό σκηνικό με αμφιλεγόμενα ή με περίπου… σκάνδαλα επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση ως αντιπερισπασμό από την πολιτική επικαιρότητα η οποία μόνο ευνοϊκή δεν είναι για την ίδια.

Μετά τις αλληλοκατηγορίες υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ανασύρει ή δημιουργεί εντυπώσεις με υποθέσεις που φέρουν οσμή σκανδάλου και που εστιάζουν για άλλη μια φορά σε πρόσωπα που αποτελούν τους κύριους πολιτικούς της αντιπάλους.

Η επικείμενη πρόταση της πλειοψηφίας για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην υπουργούς Υγείας, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, είναι η αρχή του κυβερνητικού σχεδίου το οποίο στοχεύει να περάσει την προεκλογική μάχη και μέσα από τη Δικαιοσύνη, δημιουργώντας συνθήκες ακραίας πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό.

Το δόγμα «όλα στο φως» είναι στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα η αντιπολίτευση μιλά για βιομηχανία διώξεων μέχρι τις εκλογές με στόχο, όπως τονίζουν κεντρικά στελέχη της, να έχει σε ομηρία κεντρικούς πολιτικούς αντιπάλους. «Έχουν βάλει σε εφαρμογή της επιχείρηση ‘Κορυδαλλός’ στη γραμμή του δόγματος Πολάκη» τονίζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Δικαστές και εισαγγελείς από την πλευρά τους διατυπώνουν φόβους, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, «για το κύμα που μπορούν μα προκαλέσουν οι πολιτικοί ογκόλιθοι στη λίμνη της Δικαιοσύνης, η οποία επιβάλλεται να παραμείνει ήρεμη», ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «ο δικαστικός χρόνος μετράει πολύ διαφορετικά απ’ ότι ο πολιτικός και οποιαδήποτε πίεση για εξελίξεις ίσως αποβεί ολέθρια για τους ίδιους τους θεσμούς».

Αλλαγή φρουράς και «μικρή Novartis»

Λεπτομέρεια ουσιώδης, του δικαστικού παρασκηνίου, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή, είναι η αλλαγή φρουράς ως προς τον εποπτεύοντα το έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, είναι ο διάδοχος του επίσης αντιεισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, η σχετική θητεία του οποίου έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, η τύχη των μηνυτήριων αναφορών – εγκλήσεων σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων τόσες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, βρίσκεται στα χέρια του κ. Αγγελή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίαν σημαντική θεωρείται και η εξέλιξη της υπόθεσης που είναι γνωστή ως «μικρή Novartis» και η οποία εκδικάστηκε μόλις την Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της δικογραφίας αυτής, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλου στον άλλοτε αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, βασικό κατηγορούμενο και στην κεντρική υπόθεση, αλλά και σε δύο γιατρούς για δωροληψία υπαλλήλου.

«Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν πανηγυρικά αθώοι με απόφαση που υιοθέτησε την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέως έδρας» σημειώνουν οι συνήγοροι του κ. Φρουζή.

«Η απόφαση αυτή είναι προπομπός εξελίξεων για τις υποτιθέμενες δωροδοκίες, καθώς η κεντρική δικογραφία της Novartis, τουλάχιστον στο σκέλος εκείνο που αφορά τους γιατρούς, απαρτίζεται από πολλές τέτοιες υποθέσεις, με σχετικά μικρά ποσά στους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων γιατρών» προσθέτουν, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024