
Ιτούδης: «Δεν είναι φυσιολογικό να σουτάρουμε τόσο χάλια»
O Δημήτρης Ιτούδης αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό
Στον τρόπο που διαχειρίστηκε την προβληματική εικόνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά την αγχωτική επικράτηση επί του Ολυμπιακού (69-65) στην 5η αγωνιστική της Euroleague.
Πιο αναλυτικά, ο έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να ανεβάσουμε το ρυθμό και να σουτάρουμε καλύτερα. Η ποιότητά μας να οδηγούμε σε λάθη τον αντίπαλο και να βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει. Είμαι χαρούμενος που το δείξαμε αυτό στο τρίτο δεκάλεπτο. Μην ξεχνάτε πως στο διάστημα αυτό σημείωσαν 9 πόντους και δεν χρησιμοποίησαν το μπόνους των βολών ενώ είχαν δύο φάουλ να δώσουν. Οπότε βρήκαμε τον τρόπο στο σημείο αυτό να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, να πάρουμε το προβάδισμα και να φτάσουμε σε ένα δραματικό φινάλε θα έλεγα με δύο πολύ μεγάλα τρίποντα του Σπανούλη».
Στην συνέχεια, ο προπονητής της ρώσικης ομάδας σημείωσε: «Θα πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου για την πίστη που έδειξαν στη νίκη. Μην ξεχνάτε πως παίζαμε χωρίς τον Νάντο που είχε έντονη ημικρανία, ενώ δεν είχαμε και τον Νικίτα. Δεν είναι δικαιολογίες. Απλά θέλω να δώσω έμφαση στο βάθος του ρόστερ που έχουμε. Είπα στους παίκτες μου πως δεν είναι φυσιολογικό να σουτάρουμε τόσο χάλια, με 29% εντός έδρας με τόσα ανοιχτά σουτ, αλλά τους είπα πως τους εμπιστεύομαι και να συνεχίσουν να σουτάρουν. Ήταν μια καλή νίκη για την ομάδα που αποδεικνύει πως δεν είμαστε μια ομάδα που παίζει στους 90 πόντους και δίνει έμφαση στο σκορ. Ναι, θέλουμε να βάλουμε 100 πόντους, αλλά αν το παιχνίδι δεν πάει προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε κι άλλους τρόπους να φτάσουμε στη νίκη. Αυτό με κάνει περήφανο».
- Πυροβολισμοί με θύματα σε τέμενος στο Σαν Ντιέγκο
- Ολυμπιακός: Κατέκτησε το 67ο πρωτάθλημα Γενικής στην κολύμβηση και 61ο Ανδρών
- Μάικλ Τζάκσον: Eισπράξεις ρεκόρ για το Michael παρά τις αντιδράσεις – «Εξαγνισμός ενός Τέρατος»
- Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
- Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
- Θα συσταθεί στις ΗΠΑ ταμείο 1,8 δισ δολαρίων που θα αποζημιώνει όσους «διώχθηκαν άδικα» όπως ο Τραμπ



