Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλοί τρόποι που συνήθως αγνοούν τα παιδιά

Οι καλοί τρόποι που συνήθως αγνοούν τα παιδιά

Και πώς θα αλλάξετε τον τρόπο που φέρονται

Αυτά που ξεχνά να κάνει ένα παιδί, όταν μιλάμε για καλούς τρόπους, είναι συνηθισμένα και κοινά μεταξύ τους. Παρακάτω θα βρείτε τα κλασικότερα παραδείγματα αλλά και τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς.

Μπαίνουν αμέσως στα ξένα σπίτια. Τους αρέσει να χτυπούν την πόρτα ή το κουδούνι, αλλά όταν κάποιος τους ανοίγει, μπαίνουν αμέσως μέσα χωρίς καν να χαιρετήσουν. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε ένα φιλικό σπίτι, ζητήστε από το παιδί να περιμένει υπομονετικά μέχρι να του ανοίξουν και μετά να πει καλημέρα ή καλησπέρα, ανάλογα με την ώρα.

Φέρονται στα ξένα σπίτια σαν να είναι στο δικό τους. Κάποια παιδιά νιώθουν πολύ άνετα σε σπίτια φίλων και τρέχουν σε κάθε δωμάτιο ή πάνω στα κρεβάτια χωρίς να πάρουν άδεια. Το παιδί πρέπει να σέβεται τα ξένα σπίτια και να ρωτά προτού κάνει κάτι οικείο στο ίδιο.

Αρνείται το φαγητό που του σερβίρουν. Όταν επισκέπτεται κάποιο σπίτι, θα πρέπει να δοκιμάζει αυτό που του δίνουν ακόμα κι αν δεν ενθουσιάζεται. Πρέπει να δοκιμάζει έστω και λίγο και να μην κάνει εκφράσεις αηδίας ή αρνητικά σχόλια. Η μόνη εξαίρεση που επιτρέπεται είναι όταν υπάρχουν αλλεργίες σε τροφές, αν και καλό είναι το ξέρει από πριν ο οικοδεσπότης.

Να μην βάζει τους αγκώνες στο τραπέζι. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει ακόμα και τους ενήλικες αλλά προσπαθήστε να δώσετε το καλό παράδειγμα στο τραπέζι. Εξηγήστε στο παιδί ότι οι αγκώνες πρέπει να είναι στα πόδια ή στο πλάι όταν κάθεται να φάει.

Να δείχνει ευγνωμοσύνη όταν λαμβάνει ένα δώρο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να λέει όταν του δίνουν κάτι, είναι το ευχαριστώ. Συνήθως όμως τα παιδιά λένε κάτι αγενές, όπως ‘το έχω ήδη’ ή ‘θέλω κάτι άλλο’. Μπορείτε να του δείξετε μέσα από παιχνίδι ρόλων πώς να απαντά και να του εξηγήσετε ότι μετρά η χειρονομία και ότι κάποιος ξόδεψε χρήματα και χρόνο για να του πάρει ένα δώρο.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024