Τα αρχαία αριστουργήματα γλυπτικής παρέχουν τα σχεδιαστικά στοιχεία για αυτή τη  νέα σειρά επίπλων και αξεσουάρ από τον καλλιτέχνη Sebastian Errazuriz, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που περιλαμβάνει διακοσμητικές προτομές και αγάλματα που χρησιμοποιούνται ως καθίσματα.

Ο Errazuriz, που γεννήθηκε στη Χιλή, παρουσιάζει τα «Λειτουργικά Γλυπτά» του στη Γκαλερί David Gill στο Λονδίνο. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μια κονσόλα διακοσμημένη με διακοσμητικές πλάκες ζωγραφικής, κηροπήγια που μοιάζουν με μικρά άκρα αγάλματα και μια προτομή ενός ελληνικού θεού με ένα φως μέσα στο πρόσωπο.

Ο Sebastian Errazuriz «κλέβει» κλασικά έργα τέχνης για να δημιουργήσει έπιπλα.

Ο καλλιτέχνης σχεδίασε όλα τα κομμάτια να μοιάζουν με έργα τέχνης «κλεμμένα» από μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο και το Βατικανό και μετατράπηκαν σε αντικείμενα για καθημερινή χρήση.

Ο Errazuriz κάνει τα κομμάτια με τρισδιάστατη σάρωση ελληνικών και ρωμαϊκών αγαλμάτων από μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι σαρώσεις στη συνέχεια χειρίζονται ψηφιακά και μετασχηματίζονται σε λειτουργικά έπιπλα χρησιμοποιώντας μάρμαρο, Corian και μάρμαρο σύνθετο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο