
Πρωταθλήτρια στην ανεργία παραμένει στην ΕΕ η Ελλάδα
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης καταγράφονται στην Ελλάδα, καθώς τον Ιούλιο η ανεργία σημείωσε 19% τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης καταγράφονται στην Ελλάδα, καθώς τον Ιούλιο η ανεργία σημείωσε 19% τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στους 898 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,1% και στις γυναίκες στο 23,7%.
Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, από 20,9% τον Ιούλιο του 2017 σε 19% τον Ιούλιο του 2018.
Σημειώνεται ότι 19% είχε διαμορφωθεί η ανεργία στην Ελλάδα και τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο.
Ποσοστά ανεργίας στους νέους
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 37,9%, έναντι 38,4% το Φεβρουάριο.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (37,9%), στην Ισπανία (34,3%) και στην Ιταλία (31,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία και στη Γερμανία (6,3%) και στην Ολλανδία (7,5%).
Το Σεπτέμβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,8% και στην ΕΕ στο 14,9%.
Το Σεπτέμβριο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 8,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008.
Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000. Ένα χρόνο πριν, το Σεπτέμβριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 8,9% και 7,5% αντιστοίχως.
Συνολικά το Σεπτέμβριο καταγράφονται 16,574 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,153 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
- Η ιστορική εμφάνιση του Εμπαπέ, τα ρεκόρ και το πάρτι της Γαλλίας κόντρα στη Σουηδία (vids)
- Βενεζουέλα: Υπάρχει «άμεση και κρίσιμη ανάγκη για τρόφιμα, ασφαλές νερό, στέγη και βασικές υπηρεσίες»
- Γερμανία – δημοσκόπηση: Παραμένει πρώτη η ακροδεξιά AfD – Σημαντικότερο θέμα οι συντάξεις
- Γαλλία – Σουηδία 3-0: Πάρτι του Εμπαπέ και των «τρικολόρ» στο Νιου Τζέρσεϊ
- Τα δισ του Τόκιο για την στήριξη του γιεν – Πόσο αποτελεσματικά είναι;
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Σκάβουν τα νησιά



