Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Συγκινούν οι προσωπικές ιστορίες θυμάτων της μοιραίας πτήσης

Ινδονησία: Συγκινούν οι προσωπικές ιστορίες θυμάτων της μοιραίας πτήσης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων δείχνουν εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς μέχρι στιγμής εντοπίζονται μόνο σοροί και ανθρώπινα μέλη

Mια πρωινή πτήση της Lion Air από την Τζακάρτα με προορισμό την Πάνγκκαλ Πινγκάνγκ συντρίβεται μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωση. Στο σκάφος επιβαίνουν 189 άτομα εκ των οποίων ένα ανήλικο παιδί, δύο βρέφη και οκταμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων δείχνουν εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς μέχρι στιγμής εντοπίζονται μόνο σοροί και ανθρώπινα μέλη.

Αναμένοντας νεότερες πληροφορίες αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνών να διαλευκάνουν τα αίτια του δυστυχήματος, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στη νέα αυτή αεροπορική τραγωδία που έρχεται να συνταράξει τον πλανήτη.

Γλύτωσε από τύχη

Ανατριχίλα προκαλεί ο συνάδελφος των εκλιπόντων, Sony Setiawan, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί τους στην μοιραία πτήση, αλλά δεν κατάφερε να μεταβεί στον έλεγχο (Check-In) γιατί καθυστέρησε λόγω κίνησης.

«Ξέρω ότι οι φίλοι μου επέβαιναν στην πτήση» δήλωσε στο πρακτορείο ΑFP, προσθέτοντας ότι συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί όταν είχε φτάσει πια κι εκείνος στην Πάνγκκαλ Πινγκάνγκ γύρω στις 10 παρά το πρωί.

«Η οικογένεια μου ήταν έντρομη. Ολοι έκλαιγαν μέχρι να επικοινωνήσω. Ευγνωμονώ τον θεό επειδή ζω» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το BBC, σκηνικά αρχαίου δράματος εκτυλίσσονται στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα, με οικογένειες σε σοκ να περιμένουν ενημέρωση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την έχασε λίγο μετά τον γάμο τους

Η σύζυγος του Murtado Kurniawan ήταν στο αεροπλάνο. Είχαν παντρευτεί πρόσφατα, και η άτυχη γυναίκα ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους.

«Δεν μπορώ να ζήσω μακριά της την αγαπώ, λέει με δάκρυα στα μάτια. Το τελευταίο πράγμα που της είπα ήταν να προσέχει. Πάντα ανησυχώ όταν είναι μακριά μου. Όταν έμαθα για το αεροπορικό δυστύχημα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου».

Προσπαθούσε για μωρό

Στην αναμονή για κάποια εξέλιξη βρίσκεται και η Dede, που όπως δήλωσε, είχε μεταφέρει στο αεροδρόμιο την ανιψιά της Fiona Ayu και άλλους συγγενείς προκειμένου να ταξιδέψουν προς τον τόπο διαμονής τους.

H Φιόνα προσπαθούσε να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικών και η οικογένεια της θεώρησε πως μια σύντομη απόδραση στην Τζακάρτα θα την χαλάρωνε.

«Η αεροπορική εταιρεία μας λέει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε ενημέρωση αλλά οι εικόνες στην τηλεόραση και τα μέσα δικτύωσης δείχνουν ότι η κατάσταση είναι μάλλον πολύ άσχημη. Παρόλα αυτά προσπαθώ να ελπίζω ότι η οικογένεια μου είναι καλά. Προσεύχομαι συνεχώς για αυτό» λέει η Dede.

Το μυστήριο ζευγάρι

Παράλληλα, συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες από τα συντρίμμια και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που ανασύρονται από τον ωκεανό, με πρόσφατο παράδειγμα, μια θήκη Iphone με την φωτογραφία ενός ζευγαριού που περπατά πάνω σε μια γέφυρα.

Ειδικότερα, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν όπως φαίνεται καταφέρει να αναγνωρίσουν την ίδια φωτογραφία σε προφίλ στην πλατφόρμα Instagram.

Δεν υπάρχουν παρόλα αυτά μέχρι στιγμής, περισσότερα στοιχεία για το ζευγάρι που απεικονίζεται στην θήκη, με αποτέλεσμα η ταυτότητα του να θεωρείται μυστήριο.

Πήγαιναν στην κηδεία της γιαγιάς τους

Δραματική είναι τέλος και η ιστορία της Michelle Vergina Bongkal, 21 ετών που μαζί με τον 13χρονο αδερφό της και τον 52χρονο Πατέρα της, ταξίδευαν στην Πάνγκκαλ Πινγκάνγκ , για να παρευρεθούν στην κηδεία της γιαγιάς της οικογένειας.

Συγκλονισμένη η αδερφή της Βίνα, αδυνατεί να πιστέψει πως, λίγο μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ίσως ξεκληρίστηκε όλη της η οικογένεια.

Όπως αναφέρει, η οικογένεια της δεν συνήθιζε να ταξιδεύει με την εν λόγω εταιρεία, και την επέλεξε γιατί η ώρα πτήσης εξυπηρετούσε μια και έπρεπε να φτάσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα στην κηδεία.

Η Michelle είχε επικοινωνήσει με την μητέρα τους, λίγο πριν την απογείωση κατά τις 6 το πρωί.Αμέσως μετά έμαθαν, για το δυστύχημα από τις ειδήσεις. «Προσπαθήσαμε να της τηλεφωνήσουμε γύρω στις 7:30, ελπίζαμε να την ακούσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν νεκρό».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024