Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη σε χρόνο... μηδέν ο ΠΑΟΚ

Νίκη σε χρόνο… μηδέν ο ΠΑΟΚ

Με μία βολή του Βαγγέλη Μαργαρίτη σε... νεκρό χρόνο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Πυλαία της Ναντέρ με 83-82 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στους ομίλους τοιυ Champions League, μετά από 3 σερί ήττες.

Σε ένα παιχνίδι που δεν συνιστάται για καρδιακούς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 83-82 της Ναντέρ, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να τον σώζει με μια ½ βολές έπειτα από αμυντικό του ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, επικράτησε με 83-82 της Ναντέρ στην PAOK Sports Arena παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκρινε την αναμέτρηση με την βολή του στο τέλος έπειτα από χαζό φάουλ του Μαρμπλ στα τελευταία 0,3 δευτερόλεπτα, με τον Θοδωρή Ζάρα βέβαια να είναι αυτός που κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους με τους 18 πόντους του στο β ημίχρονο. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου προηγήθηκαν με 10 πόντους, βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με εφτά πόντους, όμως επέστρεψαν και χάρη στον αρχηγό τους πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα.

ΘΩΡΗΚΤΟ Ο ΜΟΡΕΪΡΑ

Ο Μορέιερα έκανε την αρχή για τους γηπεδούχους για το 5-2 όμως οι Γάλλοι με τον Γιουσικεβίτσιους επέστρεψαν γρήγορα για το 5-8, με τον Λιθουανό γκαρντ να πετυχαίνει και το 7-10 έχοντας ήδη 7 πόντους

Οι γηπεδούχοι μέσω του Χρυσικόπουλου βρήκαν την άνεση για το προσπέρασμα (14-13) αν και ο Γιουσικεβίτσιους είχε αντίθετη άποψη ξανά και “πλήγωσε” τον ΠΑΟΚ με νέο τρίποντο.

Οι άμυνες είχαν πάει… περίπατο στο α δεκάλεπτο με τον Μορέιρα να ισοφαρίζει σε 16-16 και στην συνέχεια ο Τζόουνς έπειτα απο κλέψιμο, οδήγησε την ομάδα του στο 20-18 σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι επιστρέφοντας από τον πάγκο με δύο σερί τρίποντα ξέφυγαν με έξι πόντους (26-20), με τον Τζόουνς να παραμένει ενεργός στην παραγωγική διαδικασία του ΠΑΟΚ και με βολές να «γράφει» το 28-20.

Και πάλι ο Γιουσικεβίτσιους από την περιφέρεια (28-23) μείωσε για τους Γάλλους, ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε, είχε τον Αθηναίου σε οργανωτικό αλλά και εκτελεστικό ρόλο, με τον Έλληνα γκαρντ να σκοράρει από τα 6,75μ για το μετέπειτα 37-27. Κονατέ και Γιουσικεβίτσιους έκαναν ζημιά από την περιφέρεια για το 39-33, με τον Χάτσερ από την γραμμη της φιλανθρωπίας να κάνει το 41-33.

Στα αποδυτήρια μπήκε ο ΠΑΟΚ με το υπέρ του 41-35, έχοντας κυρίαρχο στην ρακέτα τον Μορέιρα, αλλά εμφανή προβλήματα στην άμυνά του στην περιφέρεια.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΖΑΡΑΣ

Δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ και αυτό ήταν λόγος για να πλησιάσουν οι Γάλλοι στο 43-42 με 6μιση λεπτά για την περίοδο. Η Γκος ήταν εκτός ματς, ο Ζάρας πέρασε στη θέση του και με ένα πολύ δύσκολο τρίποντο έκανε το 46-42. Η άμεση απάντηση του Κανατέ και το δεύτερό του σερί σουτ από την περιφέρεια ανάγκασαν σε τάιμ άουτ τον Παπαθεοδώρου μετά και το 46-48 στην Paok Sports Arena. Ο αρχηγός την Ναντέρ συνέχιζε να πληγώνει τον ΠΑΟΚ, από τις βολές έκανε το 49-52 και οι Γάλλοι έφτασαν στο 49-54. Και πάλι ο Ζάρας «εκτέλεσε» από τα 6,75μ ενώ από τις βολές ροκάνισε την απόσταση στον πόντο (53-54), με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς στην τελευταία περίοδο.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ναντέρ είχαν πρόβλημα με το σκορ στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Χρυσικόπουλος πραγματοποίησε το 57-58 στο 7:46, ο Κονατέ όμως ήταν αψεγάδιαστος και με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 57-61.

Ο Ουότερς έδωσε αέρα 7 πόντων στην Ναντέρ με έμμεσο τρίποντο (57-64), ο Γκος με το πρώτο του τρίποντο έκανε το 60-64 και ο Ζάρας με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ (4/4 σε αυτό το σημείο), έφερε ακόμα πιο κοντά τους γηπεδούχους (63-65).

Μαργαρίτης και Γκος κράτησαν ζωντανό τον ΠΑΟΚ για το 67-69, ο Πάλσον τους χάλασε τα σχέδια, αλλά ο Χρυσικόπουλος πέτυχε το -2 (69-71) για τους Ασπρόμαυρους.

Ο Γκος είχε ξυπνήσει για τα καλά, σκόραρε για τρεις για το 72-73, ο Γιασικεβίτσιους όμως επέστρεψε και απάντησε για το +4 της (72-76).

Το θρίλερ είχε συνέχεια στην PAOK Sports Arena. Και πρωταγωνιστής του ματς ήταν και πάλι ο Ζάρας, ο οποίος επωφελήθηκε του stop του Γκάρετ στην άμυνα και με λέι απ στο τρανζίσιον ισοφάρισε εκ νέου την αναμέτρηση.

ΤΟ ΧΑΖΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΛ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Μέσω… Ισλανδίας ήρθε η απάντηση για την Ναντέρ, ο Πάλσον με γκολ φάουλ (1:57 για το τέλος) έδωσε νέο προβάδισμα στους Γάλλους. Ποιος δήλωσε “παρών”; Ξανά ο Γκος ο οποίος με τρίποντο πραγματοποίησε το 79-79, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Κόνιαρης εμπόδισε την επίθεση των αντιπάλων του. Ο Μαργαρίτης με φάουλ έδωσε δικαίωμα για δύο βολές στον Ουότερς, αυτός με 2/2 έκανε το 79-81 με 34 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Η επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν παρατραβηγμένη, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να κάνουν φάουλ στον Σέκλιν ο οποίος με ½ έπραξε το 79-82 με 15 δευτερόλεπτα για τον τελικό νικητή. Η μπάλα κατέληξε στον Ζάρα, αυτός επέλεξε να σηκωθεί από τα 7,5 μέτρα κέρδισε το φάουλ από τον Πάλσον και στάλθηκε στις βολές για τρεις προσπάθειες.

Εβαλε και τις τρεις και οι Γάλλοι είχαν 11,2’’ για την επίθεσή τους. Από το τάιμ άουτ του Ντονατιέ η Ναντέρ έψαξε το ντράιβ με τον Ουότερς, αυτός αστόχησε, ο Μαργαρίτης πήρε σε νεκρό χρόνο το φάουλ από τον Γκαμπλ έπειτα από αμυντικό του ριμπάουντ και από την γραμμή είχε την ευκαιρία να κρίνει το ματς. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έβαλε τη μία βολή έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς με απίστευτη τροπή στο τελευταίο δίλεπτο.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024