Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Σκόπια «κουνούν το δάχτυλο» για τα συνθήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Τα Σκόπια «κουνούν το δάχτυλο» για τα συνθήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών

Κριτική, ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ασκούν τα Σκόπια, σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανής και σαφώς παρουσιάζει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης των δύο χωρών.

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024