Περί τα 7.000 στρέμματα κατέκαψε η πυρκαγιά στη Χαλκιδική
Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι δεν χάθηκε κανένας άνθρωπος, ενώ εκτίμησε ότι ελήφθησαν όλες οι σωστές αποφάσεις
Στα 7.000 στρέμματα υπολογίζεται η δασική έκταση, η οποία καταστράφηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Σάρτη Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.
Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι δεν χάθηκε κανένας άνθρωπος, ενώ εκτίμησε ότι ελήφθησαν όλες οι σωστές αποφάσεις.
Επεσήμανε επιπλέον, ότι οι άνεμοι στην περιοχή έφτασαν τα οκτώ μποφόρ, ενώ γνωστοποίησε ότι με τη βοήθεια των μηχανημάτων έργου, δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες.
Σημείωσε δε, ότι στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης συμμετείχαν πρωτίστως η Πυροσβεστική και στη συνέχεια οι δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σιθωνίας, εθελοντές, το ΕΚΑΒ και το λιμενικό.
Επτά άτομα μεταφέρθηκαν οργανωμένα από την περιοχή Κάμπος στο λιμάνι της Αχλάδας και μετέπειτα δια θαλάσσης στη Σάρτη, ενώ κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος.
«Ήταν σωστή και οργανωμένη η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στο 100%» σχολίασε, καταλήγοντας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).