Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξομολόγηση Ρονάλντο: Οι λόγοι αποχώρησης από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Εξομολόγηση Ρονάλντο: Οι λόγοι αποχώρησης από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Στην πρώτη εξομολόγηση για τους λόγους της αποχώρησής του από τη Ρεάλ προχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας εκτενώς για τη συμπεριφορά του Φλορεντίνο Πέρεθ απέναντί του.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις μήνες για να… ανοίξει το στόμα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο και να μιλήσει ευθέως για τους λόγους της αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το έκανε σε μεγάλη συνέντευξη στο France Football, της οποίας αποσπάσματα είδαν το φως της δημοσιότητας προ της κυκλοφορίας της εφημερίδας την Τρίτη (30/10).

Ο Πορτογάλος άφησε αιχμές για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση «προϊόντος» που είχαν οι Μερένγκες απέναντί του, πράγμα που όταν αντιλήφθηκε δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα, μιλώντας μάλιστα για τη διαφορά που είδε με την πάροδο του χρόνου και παρά τα όσα προσέφερε στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μίλησε για τα χρήματα και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αποτέλεσαν παράγοντα για τη μεταγραφή του και τη μεγάλη διαφορά που εντόπισε μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάκτησης της φετινής Χρυσής Μπάλας, που «δεν είναι εμμονή, αλλά πιστεύω ότι την αξίζω».

Το σχόλιό του για τους λόγους της αποχώρησης στη Ρεάλ, η αναφορά στον Πέρεθ και η επιλογή της Γιουβέντους:

«Πάντα με έβλεπε ως δουλειά, ήθελε να έχει μαζί μου μία καθαρά επαγγελματική σχέση. Το γνωρίζω. Ό,τι έλεγε δεν ερχόταν ποτέ από την καρδιά του. Το ένιωσα μέσα στην ομάδα, ειδικά από τον πρόεδρο, ότι πλέον δεν με έβλεπαν με τον ίδιο τρόπο που με έβλεπαν στην αρχή. Την πρώτη ώρα των πέντε χρόνων που ήμουν εκεί, είχα την αίσθηση ότι ήμουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αργότερα το ένιωθα λιγότερο. Ο πρόεδρος με κοίταζε στα μάτια αλλά δεν ήθελε να πει το ίδιο πράγμα, σαν να μην ήμουν πλέον απαραίτητος για εκείνους, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ να φύγω. Μερικές φορές κοιτούσα τις ειδήσεις, όπου έλεγαν ότι ζητούσα να φύγω. Υπήρχε λίγο και από αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα την εντύπωση πως ο πρόεδρος δεν θα με συγκρατούσε. Με ήθελε, αλλά παράλληλα με είχε ενημερώσει πως η αποχώρησή μου δεν θα ήταν πρόβλημα. Αν όλα είχαν να κάνουν με τα χρήματα, θα μετακινούμουν στην Κίνα, όπου θα έπαιρνα πέντε φορές περισσότερα από όσα στη Γιουβέντους ή στη Ρεάλ. Δεν ήρθαν στη Γιούβε για τα λεφτά. Έπαιρνα τα ίδια στη Μαδρίτη, αν όχι περισσότερα. Η διαφορά είναι ότι στη Γιούβε με ήθελαν πραγματικά. Μου το είπαν και το έκαναν ξεκάθαρο. Μου το έδειξαν αυτό», ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν η αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν έπαιξε ρόλο στην αποχώρησή του:

«Η απόφασή μου να φύγω δεν είχε να κάνει με την αποχώρησή του. Με δεδομένο αυτό, η αποχώρησή του είναι μία από τις λεπτομέρειες που με έκαναν να νιώσω λίγο καλύτερα σε σχέση με το τι σκεφτόμουν για την κατάσταση στην ομάδα».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης της Χρυσής Μπάλας δήλωσε κάτι παραπάνω από… αισιόδοξος: «Το είπα πολλές φορές. Το να κερδίσω την έκτη Χρυσή Μπάλα δεν είναι εμμονή. Και δεν το βλέπω έτσι. Γνωρίζω ήδη στην καρδιά μου, ότι είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Φυσικά θέλω να την κερδίσω. Θα σας έλεγα ψέμματα αν έλεγα το αντίθετο. Δουλεύω γι’ αυτό. Όπως δουλεύω για να σκοράρω και να κερδίζω παιχνίδια χωρίς να είμαι εμμονικός. Πιστεύω πως την αξίζω φέτος. Ναι, ονειρεύομαι να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα για έκτη φορά και να περάσω, σε αυτήν την περίπτωση, τον Λιονέλ Μέσι».

Για την υπόθεση βιασμού και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν: «Φυσικά αυτή η ιστορία επηρεάζει τη ζωή μου. Έχω σύντροφο, τέσσερα παιδιά, μητέρα, αδερφές, αδερφό, μια οικογένεια με την οποία είμαι πολύ κοντά. Για να μην αναφέρω τη φήμη μου, η οποία είναι παραδειγματική. Φανταστείτε τι σημαίνει όταν κάποιος σε κατηγορεί για βιασμό. Ξέρω ποιος είμαι και τι έκανα. Η αλήθεια θα βγει στη φόρα μια μέρα. Και οι άνθρωποι που με κριτικάρουν ή επιχειρούν να εκθέσουν τη ζωή μου σήμερα, που προσπαθούν να την κάνουν τσίρκο, αυτοί οι άνθρωποι θα δουν. Έδωσα εξηγήσεις στη σύντροφό μου. Ο γιος μου, ο Κριστιάνο Jr, είναι πολύ μικρός για να καταλάβει. Το χειρότερο είναι για τη μητέρα μου και τις αδερφές μου. Είναι σοκαρισμένες και παράλληλα πολύ εκνευρισμένες».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024